2547 дней назадСаша

Доброго вечора хотів би уточнити, чи є такий закон що якщо непроживають жінка з дитиною протягом 2років можна подати в суд на виписку?? Бо я чув що якщо до 3 років непроживають я невстигну подати в суд то потім неможливо так?

Доброго дня, не так. Має значення хто є власником житла, якщо дитина або жінка є хоча б співвласниками, тоді не має правових підстав для зняття з реєстрації. У разі, якщо вони не власники та не проживають протягом року, про що є докази, або більше не проживають, тоді власник житла має право звернутися до суду та заявляти вимоги, що такі особи втратили право на проживання/користування та підлягають зняттю з реєстрації. Однак, відносно дитини не все так однозначно, оскільки можливо до повноліття зберігається право на проживання, і у судовому процесі обов'язково братиме участь орган опіки та піклування, який надаватиме свої висновки щодо доцільності зняття з реєстрації дитини, тому я би Вам радила не заявляти такі вимоги щодо дитини, а спочатку зняти тільки жінку, а потім вже при визначенні місця проживання дитини з матір'ю - буде підстава щодо дитини.

~= А Д В О К А Т =~

А також якщо квартира не приватизована - то аналогічно (не 3, а 1 рік для родичів). Але у вашому випадку вбачається, що та жінка вам не родичка?

При написании ответа используется разметка Markdown.