2542 дня назадАноним

Добрий день. Підскажіть чи має право ТОВ у Статуті прописати, що рішення по товариству приймається на загальних зборах тільки 100% голосів (одноголосно)? В ТОВ чотири учасника.

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно вивчати установчий документ (а можливо й інші) повністю, а не зі слів та ще й вириваючи слова з контексту. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Справа в тому, що вивчати поки що нічого, ми тільки створюємо товариство і складаємо Статут. А питання можу поставити по іншому: Ст.59 ЗУ "Про господарські товариства" передбачає, що рішення приймається простою більшістю голосів, а по окремим питанням - якщо сукупність голосів складатиме більше 50 % від статутного капіталу. Так ось саме запитання: чи маємо ми право прописати у Статуті, що всі питання, що віднесені до вирішення на загальних зборах приймаються тільки, якщо за них проголосували учасники, частки яких у сукупності складають 100% Статутного капіталу?

я б тут спочатку ставила питання не "чи можна", а "навіщо".., з практики існування подібної умови в 100% дуже перешкоджатиме діяльності Товариства..., ну або хоча б виділіть конкретні глобальні питання, де голосування має бути 100%, а всі інші залишити на більш спрощене вирішення

~= А Д В О К А Т =~

Вам потрібно скласти статут знаючій людині, а не самотужки. Адже ще є маса інших "цікавих" питань, які можна добре врегулювати в тому числі і це. Звертайтесь за розробкою статуту. 100% не перешкоджатиме діяльності, якщо все інше буде гармонійно розписано. Адже правильний статут - це конституція фірми; закладаються майбутні невирішаємі конфлікти або їх відсутність на довгі роки - не легковажте цим.

При написании ответа используется разметка Markdown.