2535 дней назад Аноним

Випадково в місті біля мусорного ящика знайшов смартфон , по зовнішньому вигляду він був у користуванні десь 2 роки . Знахідкою поділився з внуком . Користуватися смартфоном не вмію так як мені уже 69 р. да і він мені не потрібний . Вирішив віддати його внукові . Він заліз в Інтернет і вияснив смартфон такої марки знятий з виробництва і коштує від 2500 до 3500 грн . Боюсь віддавати його внукові . Яка може бути відповідальність за цю знахідку , як що власник смартфону заявить у поліцію , що в нього його викрали або навіть загубив його ?

~= А Д В О К А Т =~

Можуть притягати до кримінальної відповідальності. Адже така річ може визначатись по заводському номеру і координатах поліцією, тому краще з цим не жартувати, а віддати в бюро знахідок.

Антон

Балаушко.... Без матюків.... Назови у Львові адресу Бюро знахідок!

Антон

І ... без матюків.... Як відбувається правовий супровід передачі речей і зняття підозри у неправомірному заволодінні майном невизначеної вартості. І потім, як там твої друзі-"мєнти", невже шукають вкрадені сартфони за імеями?

Антон

Анониму! Подайте объявление в местную прессу о том, что там-то и там-то было найдено то-то, обращаться к ..... Если в течение месяца никто не объявится - их проблемы. Пользуйтесь. А газету - храните. Для друзей Балаушко.

~= А Д В О К А Т =~

БЮРО знахідок в кожному місті є (обласному). Телефони шукають у мого знайомого знайшли.

Юрист

Абсолютно согласна с Антоном, подайте объявление, к Вам претензии у полиции врядли будут, если Вы его не украли конечно!

~= А Д В О К А Т =~

Любой недурной вор скажет что нашёл на мусорнике. И что верить этому будут, если собственник заяву подаст? Да ни за что! Существует немало законных способов как раскрывать преступления. И не обязательно бить по почкам, есть масса интелектуальных способов (и в рамках правового поля) - почитайте хотя бы Шерлока Холмса Конан Дойля на досуге. Только не современный дурацкий фильм "по мотивам", а настоящего Конан Дойля.

Словили с банковским мешком денег: где взял - нашёл на мусорнике. Словили с оружием: где взял - нашел на мусорнике. И все, человек сразу стал чист, типа презумпция невиновности. Ну не наивняк это зелёный-презелёный? Тут что одни дети остались поститься? Или вообще уже полиция не знает как работать нужно и как раскрывать преступления?

Антон

Хочу также увидеть ссылку на е-декларацию штатных сотрудников Новой полиции Шерлока Холмса, Конан Дойля (ДойлА - это верно) и на досуге их почитаю.

Антон

Словили с банковским мешком денег: где взял - нашёл на мусорнике (правилоно - в мусарне). Словили с оружием: где взял - нашел на мусорнике (в мусарне). Балаушко и так стоит на шухере - все посты троллит.

Якщо дотримуватися законів, то про знахідку необхідно повідомити або поліцію або орган місцевого самоврядування (міську чи сільську/селищну ради). Через 6 місяців після повідомлення поліції чи органу місцевого самоврядування, якщо особу власника речі не знайдено чи він відмовився, власником знайденої речі стає особа, яка її знайшла (ст.ст.337, 338 ЦК України). Але повідомлення в газету теж непогана альтернатива, однак якщо вам зателефонують із номера 095 0870419 - це можливо вже друзі пана Балаушка із бюро знахідок заціквилися вашим оголошенням і дедуктивним методом Дойля хочуть дізнатися марку і модель телефону)

~= А Д В О К А Т =~

Чтож ты за умник такой выискался Антон, видно в трусах сразу родился. Не на том зацикливаешся акцентированная личность ты наша.

Для таких как ты вот почитай первоисточник по ссылке: http://www.bibliotekar.ru/Holms/ или приведённые ниже цитаты. Но для таких как ты наверняка ничто не будет указ, куда там, ведь "мы упёртые"...

Шерлок Холмс (Sherlock Holmes) один из тех литературных персонажей, который известен практически каждому, включая даже тех, кто ничего не читал о его похождениях. Своим появлением на свет он обязан великому английскому писателю сэру Артуру Конан Дойлю, который познакомил нас с ним в своём романе «Этюд в багровых тонах» в 1887 году.

Как ни странно, для будущих читателей приключений о Шерлоке Холмсе, на ту публику роман не произвёл большого впечатления. Это был первый опубликованный роман Дойля...

Так же как и Джона Уотсона (Ватсона, как эта фамилия начала переводиться в России)///

То есть возможно употреблять двояко "Дойла" или "Дойля", так как это перевод а не английскими буквами, а кирилицей. Словил наконец?

Аноним

Кирилица и латиница не одно и то же.

Сэр А́ртур Игне́йшус[6] (в устаревшей передаче — Игна́тий[6]) Ко́нан Дойл[7][К 1] (Дойль[К 2]) (англ. Sir Arthur Ignatius Conan Doyle; 22 мая 1859, Эдинбург — 7 июля 1930, Кроуборо[en], Суссекс) — английский писатель (по образованию врач). - ВИКИПЕДИЯ.

ДОЙЛ - Arthur Ignatius Conan Doyle.

Балаушко, можливо, навчиться.

~= А Д В О К А Т =~

Що цим доведено, "умник"? Називний відмінок? А застосовано в іншому відмінку! Що тільки що з-за парти встаа і то вже все забув? Послужи ще Батьківщині як мідний чайник, а потім будеш старшим безглузді зауваження робити (якщо спроможишся звичайно, але з такими як ти "акцентуованими диванними" планета до того часу стане вже напевно планетою мавп).

При написании ответа используется разметка Markdown.