2514 дней назадАноним

Батько моєї дитини виплачує аліменти у розмірі 1/4. Мені прийшов позов по їх зменшенню до 1/6, в зв'язку з тим, що він почав виплачувати аліменти на дитину у другому шлюбі у розмірі 1/6 і на даний час офіційно не працює, а загальні відрахування становлять майже половину з його заробітку. Керуючись якими статтями можна залишити теперішній розмір аліментів у 1/4?

если алименты на второго ребенка назначены после рассмотрения вашего иска об алиментов, то скорее всего суд уменьшит размер взыскиваемых алиментов на вашего ребенка, так как изменилось материальное состояние плательщика алименты и это основание для уменьшения размера алиментов

Аноним (автор вопроса)

І що немає ніяких шансів? Можливо є якісь аргументи?

Аноним

Самой работать

Розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках.

~= А Д В О К А Т =~

Задумайтесь чим відрізняється "академічна теорія" від "реальної практики"? Шанси будуть, якщо наприклад найняти детектива, який доказово встановить, що реальні заробітки у б/ч більші (або набагато більші!) ніж те, про що він "розповідає казки" в даний час. Такі докази (якщо вони будуть належні) можливо використати в суді та навіть це може бути підставою для відкриття кримінальної справи.

Аноним (автор вопроса)

Дякую. Справа у тому, що на момент подачі його позову на зменшення аліментів він був безробітний, але зараз він влаштувався офіційно, хоча як це довести я не знаю. І ще чи можна використати ст. 128 Кодексу законів про працю?

понимаете независимо он безработный или работает официально у него есть шанс в суде уменьшить размер взыскиваемых алиментов, по поводу зарплаты просите в суде истребовать данные с пенсионного фонда и налоговой о его доходах- но это врядли поможет , и самое интересное - а зачем вам использовать ст.128 трудового кодекса !???

Аноним

бо в позові сказано, що "загальні відрахування становлять половину з його заробітку"

по алиментам допускается взыскивать до 70% заработка

~= А Д В О К А Т =~

ст. 128 тому що там якраз і вказано:

Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.

При написании ответа используется разметка Markdown.