2511 дней назадАноним

Плачу алименты на ребенка. Но не могу согласиться с тем, что ребенок получает их в полном объеме. Одет с секонда, его куда-то возят вместе с родственницей. Он даже не знает зачем и куда. Б/ж как бы работает, но узнаю о том, что она непонятно чем занимается, но точно не на работе. Поговорить с б/ж - сложно, могу лишиться общения с ребенком. Как мне официально проверить использование алиментов?

Стаття 186. Контроль органу опіки та піклування за цільовим витрачанням аліментів

  1. За заявою платника аліментів або за власною ініціативою орган опіки та піклування перевіряє цільове витрачання аліментів.

  2. У разі нецільового витрачання аліментів платник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України.

А если б/ж не дает видеться с ребенком, тогда вот Вам в помощь:

Стаття 158. Вирішення органом опіки та піклування спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї

  1. За заявою матері, батька дитини орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї.

Рішення про це орган опіки та піклування постановляє на підставі вивчення умов життя батьків, їхнього ставлення до дитини, інших обставин, що мають істотне значення.

  1. Рішення органу опіки та піклування є обов'язковим до виконання. Особа, яка ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.
Аноним (автор вопроса)

Спасибо большое!

При написании ответа используется разметка Markdown.