2457 дней назадАноним

прийшов у центр зайнятості після звільнення, мене не зареєстрували так як одразу дали направлення на роботу. я відмовився. і ця жіночка, що там сидить сказала, що має право ще 7 днів мене не приймати на біржу. підкажіть чи повинно так бути? а то я знову піду, а вона мене кудись направить і не зареєструє. як взагалі, правильно повинно бути?

~= А Д В О К А Т =~

Зараз обстановка в ЦЗ змінилась - грошей в бюджеті все менше і менше, тому умови отримання коштів від держави вже такими лояльними не будуть як раніше. "Халява" зменшується.

Аноним (автор вопроса)

а можете точніше описати, який алгоритм повинен бути? а то я не розумію, якщо я не стою ще на біржі, то як мене можуть кудись направляти?

почитайте , здесь все написано http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/198-2013-%D0%BF/paran8#n8

  1. Статус безробітного надається особам, які зазначені у частині першій статті 43 Закону України “Про зайнятість населення”, з першого дня реєстрації у центрі зайнятості на підставі заяви за формою, затвердженою Мінсоцполітики, у разі відсутності підходящої роботи, підбір якої здійснюється відповідно до статті 46 зазначеного Закону.

У разі наявності пропозиції підходящої роботи у день подання заяви про надання статусу безробітного особі за попереднім узгодженням з роботодавцем видається направлення на працевлаштування за формою, затвердженою Мінсоцполітики. Особа зобов’язана подати протягом семи календарних днів з дня отримання такого направлення центру зайнятості письмову відповідь роботодавця про працевлаштування або відмову у працевлаштуванні.

Якщо в зазначений строк особа подає центру зайнятості письмову відповідь роботодавця про відмову у працевлаштуванні або відстрочення вирішення питання щодо працевлаштування у зв’язку з необхідністю проходження медичного та наркологічного огляду, призначення дати конкурсного відбору, такій особі надається статус безробітного з дня подання відповідної заяви.

  1. Рішення про надання статусу безробітного чи відмову у наданні такого статусу приймається центром зайнятості не пізніше ніж протягом семи календарних днів з дня подання особою заяви про надання статусу безробітного.

При написании ответа используется разметка Markdown.