2479 дней назадАноним

Доброго дня, стягуються аліменти на підставі рішення суду від 14 року. У рішенні вказано, розмір аліментів який необхідно стягувати 1/4 від доходу, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму. З 7 липня внесено зміни до сімейного кодексу, мінімальний розмір встановлено 50 % прожиткового мінімуму.У мене питання, чи розповсюджується ця норма на рішення, що були винесені до набуття даним законо чинності, чи законною буде вимога стягувати з мене 50% проживковго мінімуму, чи всеж стягувачці перед цим необхідно звернутись у суд про збільшення розміру аліментів чи виправлення даного виконавчого листа з 30% на 50%?

30 или 50% - это минимум ниже которого алиментые выплаты не могут взыскиваться, у вас в решении 1/4 от дохода его вы и должны платить

~= А Д В О К А Т =~

Чтобы было 50% - нужно подавать истцу новое исковое заявление в суд "на пересчёт" алиментов, а если ещё не подано, то по-старому - не менее 30 % (точнее 1/4 от дохода, как уже огпределено решением суда для вас).

Аноним

Уважаемый Адвокат, ошибочка у ВАС: не "на пересчет", а на увеличение % от прожиточного минимума на ребенка соответствующего возроста, т.к. закон задней силы не имеет и пересчет делать нельзя. Только с момента подачи нового Иска , Истец сможет увеличить % алиментов от прожиточного минимума на ребенка соответствующего возроста.

увеличение % от прожиточного минимума - НЕ ЕСТЬ ОСНОВАНИЕМ для увеличения размера взыскиваемых алиментов по решению суда

Ольга prosto-alimenty.com

Уважаемые юристы правильно читайте заключитильные положения к закону: До правовідносин щодо стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, що виникли до набрання чинності цим Законом, у тому числі за рішенням суду про стягнення аліментів у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, застосовуються положення цього Закону в частині стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

~= А Д В О К А Т =~

Так что ошибочки НЕТ !

При написании ответа используется разметка Markdown.