2477 дней назадАноним

Доброго дня. Чи можу я лишити колишнього чоловіка батьківських прав, якщо він ось уже майже два роки не з'являється і не цікавиться дітьми? Матеріально не допомагає, але я і не подавала на аліменти . Менша донька уже навіть не пам'ятає його. Він десь в Росії. Чи з'явиться в Україні колись ще, невідомо. Хочу їхати з дітьми за кордон і не знаю як правильно поступити..

Є підстави для позбавлення батьківських прав, передбачені ст. 164 СК України, але вирішення цього питання може затягнутися на довго. Для виїзду дітей за кордон не обов"язково позбавляти батька батьківських прав, для цього можна отримати дозвіл суду на виїзд дітей за кордон.

Вопрос лишения родительских прав очень сложный. Законом предусмотрен четкий перечень оснований, при которых суд может лишить родительских прав. Кроме этого, еще необходимо провести большую работу. Нужно составить социально-психологический портрет ребенка, необходимо поработать со службой по делам детей. В моей практике такие дела были. Нужна будет помощь, обращайтесь.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за підказку. Якщо брати дозвіл суду для виїзду дітей за кордон , які документи потрібно надавати та чи дуже довго затягується процедура?

обов`язково додається: — копія паспорту заявника, — копія свідоцтва про народження дитини, — докази чому та куди збираєтесь виїхати за кордон, — вимога про надання дозволу та доказі її надсилання відповідачу, — інші докази, які підтверджують ваші обставини, — докази сплати судового збору.

Позовна заява про надання дозволу на виїзд дитини за кордон буз дозволу батька подається до суду за місцем проживання або реєстрації відповідача.

Аноним (автор вопроса)

А якщо батько уже два роки як десь у Росії? То як тоді діяти?

Все делать так, как я написал. Все через суд. Нужна помощь - обращайтесь.

При написании ответа используется разметка Markdown.