2454 дня назадАноним

Нещодавно придбала квартиру, я - власник + прописана моя дитина 8 років. У попереднього власника декілька непогашених кредитів. Тепер на нашу адресу приходять листи з погрозами про арешт майна, квартири, на дверях під'їзду - наклейки про розшук поперднього власника квартири. Чи є реальна загроза, що банк може забрати квартиру? Що робити в такій ситуації? Заздалегідь дякую за пораду.

Якщо Ви власник зазначеного майна, то жодних дій по відношенню до вашого майна за заборгованістю третіх осіб не може й бути апріорі, це якщо ви yклали договір поруки. В Вашому випадку загрози жодної не має. В такій ситуації головне не нервувати.

Аноним (автор вопроса)

А чи можлива ситуація, що попередній власник взяв кредит під заставу квартири, не виплатив цей кредит а квартиру продав нам. Чи може щось загрожувати в такій ситуації. Якщо так, то підкажіть, будь ласка, можливі способи вирішення проблеми.

Дякую шановному Владилену Целикову за попердню відповідь.

Аноним

Дякую шановному Владилену Целикову за попердню відповідь. - ЩО ЦЕ? САМ СОБІ НАПИСАВ І САМ СОБІ ПОДЯКУВАВ? ТУТ ТАКИХ ЩОМІСЯЦЯ ЗЯВЛЯЮТЬСЯ, А ПОТІМ ПРОПАДАЮТЬ, ТОМУ ЩО ЦЕ НЕ ДОПОМАГАЄ. ТАК ХВИЛЮВАВСЯ НАПЕВНО ПРО ТЕ ЩО САМ СОБІ НАПИСАВ, ЩО АЖ СЛОВО ПОПЕРЕДНЮ правильно НАПИСАВ ))))))))))))))))))))

Оксана, автор питання (автор вопроса)

Бачу, що критиків і коректорів у нас вистачає. Особливо тоді, коли потрібна реальна допомога. І не жаль вам, шановні, часу на порожні коментарі? Я ж просто просила поради спеціаліста і просто подякувала людині, яка зреагувала на моє питання. Дякую

На дату, коли Ви купували квартиру на ній не було жодного обтяження, інакше б Ви не оформили купівлю-продаж, оскільки перед оформленням нотаріус робить запити та пересвідчується що будь-які обтяження відсутні. Але це не факт, що через суд таке обтяження не накладуть( були випадки, коли квартира була продана більше 5 років, а суд не перевіривши, накладав обтяження по боргам старого власника), якщо переймаєтесь- сходить до нотаріуса будь-якого, та зробіть витяг і будете впевнені що на дату витягу ваша квартира не під обтяженням. Якщо ж так війде, що обтяження є, тоді потрібно буде через суд його знімати. Все інше що роблять банки (наклейки про розшук, листи, адресовані не Вам) - це просто психологічний тиск, не на Вас. Просто не звертайте увагу на листи та наклейки.

Шановна Оксана, якщо попередній власник взяв кредит під заставу квартири, то Ви не змогли б провести реєстрацію прав на зазначене майно. Для того щоб упевнитись, що ваше нерухоме майно не знаходиться в заставі або в арешті - зверниться до будь якого нотаріуса.

Шановний Аноним, складається враження що Ви настільки сорометесь свого ім`я, чи маєте недостатній фах для надання консультацій на цьому сайті, що віддаєте перевагу залишатися невідомим. Да і тепер усі розуміють чим Ви особисто тут займаєтесь.

Оксана, вибачте що в Вашому пості, але хочу запитати в Аноніма- а що саме не допомогає, кому не допомогає, та чому такий спеціаліст не надавши свого коментаря, дозволяє собі принижувати колег-юристів? Якщо у Вас, шановний Анонім, щось в житті не складається, то в цьму винні лише Ви, а не всі оточуючі. Будьте чемним, шановний Анонім.

Оксана, автор питання (автор вопроса)

Ще раз хочу подякувати фахівцям, які знайшли час і надали мені консультацію. Обов'язково звернусь, як мені і порадили, до нотаріуса.

При написании ответа используется разметка Markdown.