2453 дня назадАноним

1) Якщо квартира дарується колишньому чоловіку, які застосовуються комісії/ пені/ збори/ податки станом на 2017 рік? 2) Якщо квартира дарується у подружжі, чи є якісь обмеження стосовно строку перебування у шлюбі? Дякую!

обратитесь к нотариусу вам все расскажут

~= А Д В О К А Т =~

Так як потрібно почитати ваші документи, а не "зі слів", оскільки питання задані плутано...

Аноним (автор вопроса)

Чому ж плутано? Поясню ширше.

Щодо першого питання. Якщо люди розлучилися, а наразі виникла потреба оформити дарчу з колишнього чоловіка на колишню дружину, скільки буде потрібно заплатити від вартості майна? 5%, 2%, 0%? Ці люди ще вважаються близькими родичами чи вже ні?

Щодо другого питання. Якщо ці люди знову одружаться, щоб оформити дарчу без високих податків, оформляти можна відразу після одруження? чи може законом передбачено, що люди мають бути у шлюбі якийсь довший час, щоб мати право оформляти дарчі документи?

Думаю, це достатнє пояснення. Якщо ваш ресурс призначений для безкоштовної консультації, і юрист володіє такою інформацією, то будемо дякувати за увагу та відповідь. Очевидні відповіді типу "зверніться до нотаріуса" можна не турбуватися писати.

Человек не хочет просто зайти к нотариусу и просто спросить о своих вопросах и БЕСПЛАТНО получить ответ сразу же, нет он будет искать бесплатные форумы юристов и спрашивать свои вопросы с нюансами известными только ему и громко возмущаться , что ему все не написали , опираясь на законы, а просто посоветовали обратиться по адресу.

Щодо першого питання. Якщо люди розлучилися, а наразі виникла потреба оформити дарчу з колишнього чоловіка на колишню дружину, скільки буде потрібно заплатити від вартості майна? 5%, 2%, 0%? Ці люди ще вважаються близькими родичами чи вже ні?- НІ , це вже родичі першого ступіню спорідненності, податок на доходи 5 % + 1,5% військовий збір

Щодо другого питання. Якщо ці люди знову одружаться, щоб оформити дарчу без високих податків, оформляти можна відразу після одруження? чи може законом передбачено, що люди мають бути у шлюбі якийсь довший час, щоб мати право оформляти дарчі документи?- МОЖНА офорлювати одразу після одруження

ВСІ СУМИ ВАМ МАЄ НАДАТИ НОТАРІУС ЯКИЙ ВСЕ ЦЕ БУДЕ ОФОРМЛЮВАТИ

~= А Д В О К А Т =~

Так як у нотаріусів (як і в адвокатів, до речі) частина розцінок індивідуальні "по домовленості", крім податків/зборів. Крім того, є ще витрати на сертифікованого оцінщика (якого теж може порадити нотаріус на місці), тобто від визначення суми оцінки майна, від чого СУТТЄВО залежатимуть і абсолютні суми податків/зборів, які вам прийдеться платити (адже вони в %, а сума залежить від основи вирахування!). Тобто, найкраще це все "зіб'є" разом саме ваш нотаріус, який кожний має свої варіанти знижок і заохочень, так як зацікавлений в клієнті (залежить від віддаленості його від центру, кількості клієнтів в день тощо). Тому вам саме це і пропонувалось зробити КОРОТКО, а тепер бачите як все розписали вам.

Аноним (автор вопроса)

Вичерпно і зрозуміло. Дуже дякую за допомогу та приділений час. Усього найкращого.

При написании ответа используется разметка Markdown.