2442 дня назадАноним

Мені вручили повістку до воєнкомату.В арміі я не служив.Раніше судимий.Мені 32 роки.Маю дружину і двоє малолітніх дітей 6 і 2 років.Чи правомірне вручення мені повістки і що мені робити?

Не служив - не значить, що ви не є військовозобов"язаним. У повідомленні мають зазначити причину виклику вас до військомату. Крім того за неявку військовозобов"язаного на виклик до військового комісаріату без поважних причин передбачена адміністративна відповідальність (ст. 210 КУпАП). Щодо правомірності виклику на даний час передчасно робити якісь висновки, тому що не достатньо інформації від вас і від військомату.

~= А Д В О К А Т =~

Подивляться на судимість - скоріш за все відпустять.

Аноним (автор вопроса)

Дякую!

Стаття 18. ЗУ "Про військовий обовязок і військову службу" Звільнення від призову на строкову військову службу

  1. Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України:

які визнані за станом здоров'я непридатними до військової служби в мирний час;

які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку;

{Абзац третій частини першої статті 18 із змінами, внесеними згідно із Законом № 116-VIII від 15.01.2015}

які виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом строків першого та другого контрактів;

{Частину першу статті 18 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 1169-VII від 27.03.2014; в редакції Закону № 1275-VII від 20.05.2014}

батько або мати, рідний (повнорідний, неповнорідний) брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів військовозобов'язаних. Призовники, які мають право на звільнення від призову на цій підставі, можуть його не використовувати;

які до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

які були засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі із звільненням від відбування покарання;

Во первых Вам 32 а во вторых есть судимость, так что пускай служат самостоятельно без Вас

Аноним (автор вопроса)

Говорять , що це на перепідготовку , але яка це може бути перепідготовка , якщо він не служив ?

Аноним

вот поэтому и отправляют на сборы ,чтобы научить стрелять, по контракту вы служить не будете ,это только по желанию , а на 2 месяца могут отправить на сборы,это их право .

Аноним (автор вопроса)

А можно не идти в военкомат или это наказуемо? В повестке пишется паспорт и военный билет ,, а военного билета то у меня нет!

Аноним

идите ,обязательно, там же люди,а не звери .разберетесь и все решите .правда на вашей стороне (в крайнем случае выпишут небольшой штраф ) оплатите ,получите военный билет ,а там видно будет,вас занесут в единый реестр .

При написании ответа используется разметка Markdown.