2441 день назадЕвгений

Проехал на желтый свет(после зеленого сигнала светофора). Полицейские стояли за перекрестком и вели запись на планшет (на видео есть у меня). у низ на видео видно как на красный свет проехал. Написал ходотайство, о том что мне нужна защита, что бы рассмотрение дела перенесли. в итоге полицейский сразу отклонил его. и Выписал постановление. Как обжаловать? как составить иск?

У Вас очень короткий срок для обжалования постановления в суде. Во-первых, нарушено право на защиту, если Вы действительно в оставляли в составляемых полицейскими подобную запись. Во-вторых, я не уверен, что проведение видеосъемки на планшет - это допустимо. Вам немедленно нужно обращаться к юристу за предоставлением помощи в составлении иска.

Евгений (автор вопроса)

Юридическая помощь дорого обойдеться. это 540 грн в суд, юристу сумма. а вдруг судья решит что я виноват. тогдк вообще на деньги попаду. не могу найти примера иска в интернете

Аноним

А нельзя в даном случае воспользоваться бесплатной правовой помощью?

Безоплатну вторинну правову допомогу можуть отримати: - малозабезпечені особи, тобто особи, середньомісячний сукупний дохід сім'ї якої нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум» для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб; - діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім'ї; - особи, до яких застосовано адміністративне затримання чи адміністративний арешт; підозрювані у вчиненні злочину особи, які затримані органами дізнання та слідства; особи, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту, та особи, у справах яких відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов’язковою; - особи, яким законами України вже закріплено право на безоплатну правову допомогу, а саме: - особи, на яких поширюється дія Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" (до моменту прийняття рішення про надання статусу біженця та у разі, якщо особа оскаржує рішення щодо статусу біженця); - ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань (стосовно питань, пов'язаних з їх соціальним захистом); - особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи (протягом розгляду справи в суді); - особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку (протягом розгляду справи в суді); - особи, реабілітовані відповідно до законодавства України (стосовно питань, пов'язаних з реабілітацією).

При написании ответа используется разметка Markdown.