2439 дней назадДиана

Купила золотое колечко, через 2 дня обнаружила, что оно начало деформироваться( могу ли я его сдать , так как считаю его не качественным?

так можете, якщо деформація була не з вашої вини....

замінити на аналогічний товар або забрати кошти...

~= А Д В О К А Т =~

А чим доведете, що не з вашої вини?

Врятли вы его сдадите

Диана (автор вопроса)

А как грамотно сформулировать продавцу проблему? и могу ли я отталкиваться от закона? Спасибо за ответ

Аноним

Ювелирные изделия возврату не подлежат !!!! Кабинетом Министров Украины утвержден перечень товаров надлежащего качества, которые не подлежат обмену или возврату (Постановление КМУ от 19 марта 1994 г. № 172). К таким товарам относятся:....................Ювелирные изделия из драгоценных металлов, драгоценных камней, драгоценных камней органогенного образования и полудрагоценных камней.

Диана (автор вопроса)

"Надлежащего качества", а мое изделие за 2 дня погнулось на пальце, спорный вопрос...

Аноним

Так сначала докажите документально, что ненадлежащего, возможно это не золото

Юрист Харьков 0957196933

Відповідно до п. 7 "Правил торгівлі дорогоцінними металами (крім банківських металів) і дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінним камінням у сирому та обробленому вигляді і виробами з них, що належать суб’єктам господарювання на праві власності" права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості встановлені Законом України “Про захист прав споживачів”.

Таким чином, в загальному порядку ст. 8 Закону України “Про захист прав споживачів”. 1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни; 2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк; 3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми; 2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

Пишіть заяву на в двух екземплярах, вимагайте заміну або повернення коштів через істотні недоліки. Пишіть, що має істотні недоліки, що унеможливлюють нормальне використання, які виникли з вини виробника. Якщо вони не згодні, хай проводять експертизу, це їх обов'язок!

Юрист Харьков 0957196933

Важливим також є питання, де ви купували цю обручку.. Якщо на ринку, то нічого не буде..

Диана (автор вопроса)

Купила в очень популярном магазине ювелирных украшений. Спасибо всем за ответы

При написании ответа используется разметка Markdown.