2438 дней назадНеизвестный

Нужно ли мне разрешение второго владельца квартиры на прописку 15 летней дочери на мою жилплощадь,совладельцем которой я являюсь?насколько я понимаю,несовершеннолетние дети прописываются к родителям без согласия других владельцев квартиры. Спасибо!!

Так, не потрібно згоди других співвласників у випадку реєстрації непоновнолітньої дитини, але потрібна згода батьків. П. 18 Правил реєстрації місця проживання: для реєстрації місця проживання особа або її представник подає:4) документи, що підтверджують: право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників).

п.п.6: у разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Сорі, дитині 15 років, тому згоди батьків не потрібно на реєстрацію дитини.

~= А Д В О К А Т =~

Згоди інших не батьків, а співвласників не потрібно для реєстрації дитини неповнолітньої.

потрібна лише згода батька дитини

Аноним

Три юриста и три разные версии: 1) Згода батькiв не потрiбна(тому що дитинi вже 15 рокiв) 2) Потрiбна згода обох батькiв(тому що дитина неповнолiтня) 3) Потрiбна згода лише батька(тому що вiн зареестрований за iншою адресою). Так какая же из этих версий правильная? Господа юристы!

Після 14 років не потрібна згода батьків на реєстрацію місця проживання дитини.

Неизвестный (автор вопроса)

Вопрос в другом-нужно ли мне согласие второго совладельца квартиры?

Для реєстрації місця проживання неповнолітньої дитини (якою є дитина до 18 років) за місцем реєстрації батьків чи одного з батьків, згоди других співвласників нерухомого майна на реєстрацію дитини не потрібно.

Неизвестный (автор вопроса)

В ЦПАУ мне отказали в прописке ребенка,без согласия совладельца квартиры,ссылаясь на изменения в законе. Какими статьями кодекса я могу доказать там свою правоту? Спасибо большое!)

Ч.2 ст.156 ЖК України:за згодою власника будинку (квартири) член його сім'ї вправі вселяти в займане ним жиле приміщення інших членів сім'ї. На вселення до батьків їх неповнолітніх дітей згоди власника не потрібно.

Вселення і реєстрація - це різні речі, дозвіл співвласників, у Вашому випадку потрібний.

Неизвестный (автор вопроса)

Меня интересует именно регистрация. Какой статьей я могу доказать то,что согласия других не надо? Если его действительно не надо. Пять человек писало выше-не надо. Теперь Владилен пишет -надо. Дайте,пожалуйста,ответ с четким указанием статей кодекса. Спасибо!

Відповідно до п 18. правил реєстрації місця проживання, які затверджено Постановою Кабміна від 2 березня 2016 р. № 207

  1. Для реєстрації місця проживання особа або її представник подає:

1) заяву за формами, наведеними відповідно у додатках 6, 7 або 8;

2) документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо дитина не досягла 16 років, подається свідоцтво про народження. Реєстрація місця проживання дітей, які є іноземцями чи особами без громадянства, здійснюється за умови внесення даних про дітей до посвідки на постійне або тимчасове проживання їх батьків та копії свідоцтва про народження. Документи, видані компетентними органами іноземних держав, підлягають легалізації в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами;

3) квитанцію про сплату адміністративного збору (у разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну послугу);

4) документи, що підтверджують:

право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників);

право на перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту особи, - довідка про прийняття на обслуговування в спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту особи за формою згідно з додатком 9, копія посвідчення про взяття на облік бездомної особи, форма якого затверджується Мінсоцполітики (для осіб, які перебувають на обліку у цих установах або закладах);

проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації, - довідка про проходження служби у військовій частині, видана командиром військової частини за формою згідно з додатком 10 (для військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби);

5) військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку);

6) заяву про зняття з реєстрації місця проживання особи за формою згідно з додатком 11 (у разі здійснення реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання).

У разі подання заяви представником особи, крім зазначених документів, додатково подаються:

документ, що посвідчує особу представника;

документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).

Реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.

Вот как-то так....

Неизвестный (автор вопроса)

Судя из прочитанного-согласие совладельцев мне не надо? У меня есть свидетельство права собственности и я хочу регистрировать 15 летнюю дочь по своему месту регистрации. Я только не поняла ваш комментарий выше,что вселение и регистрация это разное и в моем случае нужно согласие. О вселении речь не идет. Я могу в ЦПАУ требовать регистрации без согласия совладельца,ссылаясь на статьи ввше,я правильно поняла? Спасибо!

Получается,что да...

Неизвестный (автор вопроса)

Спасибо всем за ответы,но в ЦАП мне три чиновника отказали в регистрации дочери без согласия второго совладельца квартиры!

можете писати скарги на них до місцевої влади або беріть письмову відмову і оскаржуйте до суду....

Вот такие у нас чиновники..... Обратитесь к ЦАП письменно с дополнениями документов в соответствии с законодательством и как сказал коллега получите письменный отказ и в суд.

~= А Д В О К А Т =~

А не пробовали им показать выдержки из "Правил..." и услышать их объяснения почему они их нарушают? Думается что даже после письменного обращения - они перестанут отказывать. Просто они не заморачивали себя усно и вас традиционно со старта "отшили", видя что письменно вы не пытаетесь действовать. Ведь письменно им нечего будет ответить, нет для них нормативного акта, на который они сослались бы законно... А письменно лучше по почте заявление отправить (с подтверждающими заверенными копиями документов - приложениями к заявлению) заказным письмом с обратным уведомлением о получении - тогда посмотрите что будет.

При написании ответа используется разметка Markdown.