2414 дней назадАноним

Я сирота и мне уже исполнилось 23 года. Сегодня был в военкомате, где мне сказали что моя отсрочка как сироты не действует из за нового указа. Мне сказали, что получают отсрочку только те, кому не исполнилось 23 года. Облазив кучу сайтов, так же сайт верховной рады и сайт президента, я не нашел ничего подобного. Нигде об этом указе не говориться. Подскажите, действительно ли вступил в силу такой указ?

Це не указ, а Закон України "Про військовий обов"язок і військову службу", згідно ст.17 якого відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за власним бажанням може надаватися призовнику, який є особою з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Але відповідно до ст.1 ЗУ "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - особи віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому в 23 роки особа втрачає правовий статус дитини-сироти.

~= А Д В О К А Т =~

При умові якщо вона не продовжує навчання один перший раз.

Відстрочка від призову для здобуття освіти - це вже інша підстава. Автор питання нехай перечитає всі підстави для відстрочки, які наведені у ст.17 вищезазначеного мною Закону, може щось підходяще для себе знайде.

При написании ответа используется разметка Markdown.