2411 дней назадЮрий

Чи можна палити бур'ян на домашньому подвір'ї або за територією свого огороду?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо це складає пожежну небезпеку неконтрольованого розповсюдження вогню на інші об'єкти - то не можна, можна отримати відповідальність за наслідки. Взагалі бавитись сірниками дітям (які задають подібні питання) не рекомендовано.

Аноним (автор вопроса)

Які діти? Мається на увазі приватний сектор у селі. Хата і город біля будинку. Весь бурян з городу збирається і запалюється в кінці городу. Це площа яка відноситься до цього будинку але на ній нічого не росте. Чи маю я право по законам України спалювати багаття буряну за межами мого городу, але на моїй территорії?

А.

Кодекс України про адміністративні правопорушення

Стаття 771. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу - тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до десяти неоподатко­вуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При написании ответа используется разметка Markdown.