2392 дня назадАноним

Доброго вечора. Будь ласка проконсультуйте з певного питання. Є бабуся і її син, вони володіють будинком нарівно. Бабуся в будинку прописана, а син ні. Він багато років живе в Росії. Чи може бабуся повністю оформити будинок на себе?

Аноним

Самостоятельно не может. Прописка не дает прав собственности. Сын может подарить свою часть матери. тогда она будет полной владелицей.

Для оформлення будинку на бабусю необхідно щоб син подарував їй свою частку, це найоптимальніший спосіб. Син може оформити довіреність в Росії на певну особу, яка на Україні підпише від імені сина договір дарування.

може, якщо син їй подарує чи продасть свою половину будинку.

~= А Д В О К А Т =~

Ніхто не уточнив - без згоди сина бабуся не зможе це зробити, передбачлива внучка "Чевона шапочко"!

Аноним

балаушко, грибов объелся?

без згоди сина це як? якщо всі вказують конкретну дію сина,- дарунок або продаж.

Аноним

Ну что Вы хотите, он даже читать. не говоря про осмыслить не может.

Аноним (автор вопроса)

Син вивіз її до Росії. І сказав, що не вернеться більше до України - хай про кладовище вже думає. Він боявся,що бабуся зробить дарственну людині, яка буде за нею дивитися. Вона написала заповіт на нього, а тепер хоче його анулювати чи змінити. Він разом зі своєю жінкою її бив та ображав. Добре, що в Росії в неї онука і її мати (бивша жінка сина). І коли сина і його жінки не було вдома, вони забрали бабусю до себе. Це було зроблено тишком ринком, тому що вони не давали її ні з ким спілкуватися і довели її до того, що вона двічі хотіла піти під потяг. Але все слава Богу обійшлося. Тепер вони планують привезти її додому. Нещодавно приїхала до України його теперішня жінка з покупцем на будинок. Хоча в неї документів нема. Всі документи бабуся забрала. А я дивлюся за будинком цієї бабусі і вона просила їй ключ не давати і в будинок не впускати. Я не впустила, так вона з братію поламала ворота, все повідкривали. Я викликала поліцію, вони говорили з бабусею по телефону і сказали її, щоб не наближалася до будинку. Але вона нам сказа, що так того не залишить, що бабуся ненормальна, хвора на голову і взагалі ніхто в будинку, а власник будинку її син, хоча в документах значиться, що вони співвласники. Бабуся точно приїде до України. Як бабусі захиститися від дій сина та його жінки? П.С Продовження. Я автор попереднього запитання.

Аноним

Лишить сына права собственности бабушка не может. Дом будет принадлежать им обоим. Бабушка может подарить СВОЮ часть кому угодно, но есть риск оказаться на улице. Понятно. что когда бабушки не станет - ее часть получит сын. Без давления на бабушку сын продать дом тоже не сможет.

Аноним

Дополнительно: бабушка может отменить завещание или написать новое (при этом старое автоматически отменяется) в любой момент. НО!!!! если бабушки не станет. а сын в это время будет пенсионером или инвалидом - получит 1\2 части бабушки вне зависимости от завещания. т.е тогда он будет владеть 3\4 дома, а наследник по завещанию получит 1\4 дома. Чтобы продать дом. сын вынужден будет выкупать это часть у другого собственника.

При написании ответа используется разметка Markdown.