2358 дней назадВиктория

Будет ли правомочным решение общего собрания акционеров не распределять полученную чистую прибыль по итогам года или полученную прибыль обязательно нужно распределить

Читайте статут. Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків та сплати дивідендів, залишається у повному розпорядженні товариства, яке відповідно до установчих документів визначає напрями його використання (ст. 15 ЗУ "Про господарські товариства). Ч. 2 ст. 4 ЗУ "Про господарські товариства": Установчі документи повинні містити відомості про вид товариства, предмет і цілі його діяльності, склад засновників та учасників, найменування, розмір та порядок утворення статутного (складеного) капіталу, порядок розподілу прибутків та збитків, склад та компетенцію органів товариства та порядок прийняття ними рішень, включаючи перелік питань, по яких необхідна кваліфікована більшість голосів, порядок підписання установчих документів, порядок внесення змін до установчих документів та порядок ліквідації і реорганізації товариства.

~= А Д В О К А Т =~

Будет правомочным, только нужно грамотно и правильно оформить и волеизьявление чтобы было акционеров без обмана.

Леся Целикова 0505542573

Можете не распределять, если все акционеры будут на это согласны и в уставе и протоколе все будет правильно предусмотрено и прописано.

абсолютно законно і без наслідків роками відправляємо все "на розвиток" товариства

~= А Д В О К А Т =~

Но тогда в чём логика участия для акционеров? Выглядит то подозрительно для налоговой, примерно также как банки "с убытками".

Установчі документаи мають регуюлювати питання розприділення прибутку, якщо це не зазначено в статуті- тоді відповідно до законодавства, а конкретніше- на вирішення загальних зборів акціонерів товариства.

~= А Д В О К А Т =~

Це все так, але залишається відкритим питання: на який біс акціонеру виступати по суті "інвестором" діяльності, якщо він не отримує з того жодних дивідендів, які до речі по оподаткуванню вигідніші ніж зарплата ??? Це явна підозра щодо ймовірного "відмивання злочинних грошей", або отримання необлікованої вигоди "в конвертах". Яке ще може бути логічне пояснення ??? "Просте бажання" ратувати на майбутній "розвиток підприємства" в наш то "качающийся" час - то це смішно навіть проголошувати...

логіка в тому, що акціонер розраховує збільшити в майбутньому свої прибутки, жертвуючи на якомусь етапі прибутком за результатами звітного року. Ви ж не кажете про відсутність вигоди вкладника банку, який не зняв депозит, а продовжив його термін ?

~= А Д В О К А Т =~

Але якщо б вкладнику банку сказали (та ще й попросили б у нього письмову згоду - аналог голосування на зборах акціонерів!), що за цей рік "процентів" по депозиту не буде та чи він згоджується чекати на майбутні роки (ми вже чекали комунізму!!!) - то хотів би подивитись з якою швидкістю такий "вкладник" банку побіжить в банк спасати хоч основну суму свогор вкладу, не кажучи що не повірить ні про які обіцянки "майбутніх процентів" - саме про це й була мова (!!!). Мабуть побіжить, порушуючи всі закони фізики - з швидкістю світла!

З цього приводу анекдот.

  • Скажіть до якого спеціаліста банку можу звернутись щоб вигідно покласти депозит?
  • Вам не до спеціаліста банку потрібно, а до психіатра!

:)) а тут якраз "вкладник" згоден чекати на майбутній прибуток, причому, його психічний стан - це його особиста справа, впевнена, що всі акціонери дієздатні, отже, можуть приймати і такі рішення.

Коли бізнесмен спочатку вкладається в справу, в т.ч. і коли тільки започатковує будь-який бізнес, це є нормою і в сучасних не легких умовах для бізнесу, бо очікує на майбутній прибуток. Тут так само діють акціонери, тільки в межах уже наявного бізнесу...

~= А Д В О К А Т =~

Ну то тоді вже опишіть таку ситуацію більш відверто, коли наприклад "вкладник", "акціонер" або ні краще "ІНВЕСТОР" - бере свій гаманець з грішми (хай навіть з порівняно невеликою сумою грошей, доларів так на 100) і пише записку "хто бажає отримати прибуток: допишіть свої дані і покладіть/додайте свої кошти хто скільки зможе, а інші візьміть скільки потрібно в оплатну позику, а в кінці дня всі тут зберемося і ті, хто брав позику, вернуть проценти від того, що встигли заробити за день, а потім поділимо прибуток по-чесному порівну чи пропорційно між всіма тими, хто вкладав свої кошти." І далі хай цей ІНВЕСТОР залишить цей гаманець з $100 і запискою в ньому на тротуарі будь-якої вулиці хоч би на 5 хвилин, а сам піде собі "покурить". Навіть якщо відеокамеру поставити - цікаво за скільки секунд "зникнуть" гроші і навіть сам гаманець ?? (Безоплатно дарую сценарій для якого-небудь психолого-фінансового шоу!!)

Приблизно таку схему ви й намалювали і намагаєтесь це "впарити", як щиру правду, хоч і прикрасили це "більш гарними" словами (і ваш смайл - це напевно підтверджує, тобто ви й сама не вірите в це). Невже так багато пацієнтів ще є в нашому суспільстві, хоб споживати таке?

Анатолій Миколайович, ну вас і занесло, прямо напишіть в чому Ваші претензії по факту, коли акціонери рішенням зборів направляють кошти в розвиток їх же бізнесу. А якщо не можете, не пишіть дурниці

~= А Д В О К А Т =~

Просто ратую за наповнення державного бюджету, а не коли під приводом так званої "відмови від дивідендів", насправді збільшують тіньову економіку, отримують необліковані доходи "в конвертах" (при чому в величезних розмірах, якщо велике підприємство та за значний період!!), погіршується життя всіх у державі (в тому числі і нас з вами), вже не говорю про катастрофічну "дірку" у пенсійному "бюджеті". Особливо дико це роблять системні банки, у яких ніби-то "збиткова" діяльність роками, при тому що обороти мільярдні, десятимільярдні. І не тільки банки. Ось це і "достає". А починається воно з таких "безобідних" питань. Запитання: "доколи"? Адже справа не тільки у "відкатах" по лінії держзамовлень. У бізнесі теж "космічно" приховується.

Ви знаєте, не залежно від того, чи прийдуть ще якісь кошти в бюджет, чи ні, як це вже видно з роками, заробітна плата у величезної кількості населення залишатиметься на тому ж рівні, пенсії також, а про допомогу при народження дитини, наприклад, і говорити сумно, ці кошти взагалі смішні (860 грн)....і про їх збільшення ніякої мови й близько не ведеться, такі реалії.. Але ми тут не про сумну реальність, а про конкретне питання говоримо.

~= А Д В О К А Т =~

Юлія Вікторівна! Якщо лише по питанню - то в нас в вами немає жодних протиріч (подивіться мою першу відповідь тут). Більше того, вбачаю, що наші погляди на більшість питань навпаки багато в чому співпадають. Так що я дружньо за вас по великому рахунку. А дана переписка - це просто вирвався "ліричний відступ", не беріть до уваги. 8-))

При написании ответа используется разметка Markdown.