2329 дней назадАноним

Здраствуйте, у меня такая ситуация , я замужем и у нас есть больной ребенок, Мой муж имеет дочку от первого брака 11 лет, когда я была беременная она его лишила прав на дочь а потом подала на алименты, он не платил 2 года так как у нас были проблемы с нашым сыном, Долг 17000 грн. , Теперь он устроился на роботу и начали снимать по пол зарплаты, что нам делать подскажыте, когда она подавала на елименты мужа я была беременная и суд не учел что есть еще один ребенок

Стаття 192. Зміна розміру аліментів

  1. Розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Стаття 197. Встановлення строку сплати заборгованості. Звільнення від сплати заборгованості за аліментами

  1. З урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів суд може відстрочити або розстрочити сплату заборгованості за аліментами.

  2. За позовом платника аліментів суд може повністю або частково звільнити його від сплати заборгованості за аліментами, якщо вона виникла у зв'язку з його тяжкою хворобою або іншою обставиною, що має істотне значення.

При написании ответа используется разметка Markdown.