2305 дней назадНеизвестный

Доброго дня. Я вчитель початкових класів.Допоможіть будь ласка в такому питанні. На початок року в класі було 5 учнів, але 06.11.2017 вибула одна учениця. Чи можуть учнів у 2-му семестрі бути переведені на індивідуальну форму навчання? Чи може керівництво вносити зміни до навчального плану у січні щодо переведення дітей на індивідуальну форму навчання? Дякую за увагу

~= А Д В О К А Т =~

Поставимо питання по-іншому. А чому "не можуть" і "не може"? Адже обставини, із-за яких це робиться переважно виникають не планово, то як з ними "боротись"? Чекати кінця року по півроку тим, у кого виникло нагальне питання подібне організувати?? А поставте себе на їх місце - можливо буде краще зрозуміти. Нестандартні ситуації виникаю час від часу у нашому житті і потрібно їх вирішувати не ставши не творчим формалістом ,"заскорублим бюрократом", а краще навпаки.

АМ надав не компетентну відповідь. Адже відповідно до Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом№ 8 МОН України від 12.01.2016 року: 1. Зарахування учнів на індивідуальну форму навчання проводиться протягом навчального року.

  1. Для зарахування на індивідуальну форму навчання учні подають:

заяву одного з батьків (законних представників) або особисту заяву (для учнів, які на дату подання заяви є повнолітніми);

документ про наявний рівень освіти (копію свідоцтва про базову загальну середню освіту, табель або виписку оцінок із класного журналу за останній рік навчання);

висновок лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я за місцем спостереження дитини про переведення на індивідуальну форму навчання за станом здоров’я (для осіб, які за станом здоров’я не можуть відвідувати навчальний заклад, а також осіб з особливими освітніми потребами, з інвалідністю та тих, яким необхідно пройти медичне лікування в закладі охорони здоров’я більше одного місяця);

{Абзац четвертий пункту 2 розділу II в редакції Наказу Міністерства освіти і науки № 624 від 06.06.2016}

копію відповідного документа, що підтверджує законність перебування в Україні (для іноземців або осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах);

витяг з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації (для осіб з особливими освітніми потребами (за наявності)).

{Пункт 2 розділу II доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства освіти і науки № 624 від 06.06.2016}

  1. Технології дистанційного навчання в індивідуальній формі навчання застосовуються з урахуванням вимог Положення про дистанційне навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2013 року № 466, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 квітня 2013 року за № 703/23235 (зі змінами).

  2. Керівники навчальних закладів, де організовується індивідуальна форма навчання, зобов’язані ознайомити учнів, одного з батьків (законних представників) з документами, які визначають перебіг відповідного навчально-виховного процесу.. І тільки з цих підстав, а більше ніяк.

Леся Целикова 0505542573

Если я правильно понимаю вопрос, то учительницу интересует может ли директор перевести учеников на индивидуальное обучение? Так вот ребенка директор не может перевести на индивидуальное обучение без согласия родителей.

Неизвестный (автор вопроса)

Мене, як вчителя, цікавить чи можуть діти закінчити цей навчальний рік у традиційному класі ( як навчалися у 1 семестрі) , а не за індивідуальною формою навчання? Чи є на це правові підстави?

Можуть, якщо батьки не приймуть рішення що до навчання за іншою формою навчання.

Аноним

доброго дня, згідно Ст 197. Надання молоді першого робочого місця , під час скорочення чисельності і штату, якщо молодий спеціаліст НЕ має направлення на роботу він підлягає скороченню?

Аноним

Про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці. В чому різниця від попередження про можливе звільнення? Спочатку підписуються всі працівники про можливе звільнення, пізнішн ті хто безпосередньо будуть звільненні -про наступне звільнення?

При написании ответа используется разметка Markdown.