2306 дней назадМаксим

Приватизована земельна ділянка на якій розташований приватизований будинок . Чоловік помер а власниця землі і будинку дружина . Син від першого шлюбу чоловіка приписаний в цьому будинку . На що може притендувати син в даному будинку ?

Якщо земля та будинок придбані у другому шлюбі не в порядку спадкування або дарування - тоді син може розраховувати на свою долю спадщини.

Леся Целикова 0505542573

Все зависит от того когда был приватизирован дом и участок. Может и ничего не получить по наследству, а может определенную часть. Нужно видеть документы.

Максим (автор вопроса)

Земля була приватизована у 2008р

Максим (автор вопроса)

Будинок був збудований батьками дружини до її одруження

~= А Д В О К А Т =~

Не рік приватизації землі вкажіть, а те "до другого шлюбу" чи "після нього" земля була приватизована/оформлена у власність і на чиє ім'я (з будинком зрозуміло, що "до другого шлюбу" був збудований, а коли був "оформлений у власність" - і також не про рік йдеться, а про "другий шлюб"). Ви не уважно читаєте відповіді вам - так діло не піде...

Максим

Земля була приватизована на ім'я дружини під час її шлюбу ....Для дружини це був єдиний шлюб а для чоловіка другий шолюб. Чоловік помер у 2015. Син чоловіка приписаний у 2007р.але не проживає з другою дружиною батька тобто з власницею будинку і землі .

Максим

Чоловік ніколи не був власником чи співвласником землі та будинку .

Леся Целикова 0505542573

По дому не понятно когда собственность была оформлена, до брака или во время.

Аноним

Майно було приватизоване під час другого шлюбу? Стаття 60 Сімейного кодексу 1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Майно було приватизоване під час другого шлюбу? Якщо так то померлий чоловік був співвласником. А його син має право претендувати на 1/4 частини цього будинку, тобто на половину батькового майна так як на іншу частину буде претендувати його дружина.

При написании ответа используется разметка Markdown.