2300 дней назадАноним

Добрий день. Звертаюся в перше за допомогою. Не знаю як мені зробити, розповім коротко мою ситуацію. В грудні минулого року помер мій батько, нас залишилося четверо дітей та та мати. Яка наполягає, щоб я та двоє моїх братів написали відмову на спадщину, на мою думку якщо ми напишемо відмову, залишемося з нічим. Прошу допомогти як правильно зробити

Не пишіть відмову ні в якому разі, нехай ваша мама сама пише відмову від спадщини. Що це за така мама, яка наполягає на тому, щоб ви відмовилися від спадищини?!

Аноним

Наследство будет делиться на жену умершего, его детей и его родителей (если есть) В РАВНЫХ ЧАСТЯХ. Рекомендую прислушаться к рекомендации Иванны - отказ НЕ ПИСАТЬ! останетесь ни с чем.

Аноним (автор вопроса)

Підкажіть як правильно зробити? 1. У спадщину входить 40 сток земельної ділянки та будинок. 2. Мама хоче щоб будинок в якому зараз проживає вона та наша молодша сестра Залишився їй, так як сама найменша з дітьми. 3. При живому батькові я просив, щоб мені Виділили невиличку ділянку під індивідуальне будівництво, яке так і не дали. Можна щоб я зараз добився і що для цього потрібно? 4. Які потрібні документи для подання на спадщину?

Вам потрібно до 6 місяців після смерті батька подати заяву в нотаріальну контору про прийняття спадщини, подача заяви є безкоштовною, якщо у вас є оригінал свідоцтва про смерть батька, пред"явіть його в нотаріальній конторі при подачі заяви, а також ваш паспорт і свідоцтво про народження. Ви б мали успадкувати 1/5 частку майна батька, не знаю які в батька є документи на майно, будинок і земля мабуть йому належали по половині, якщо їх було придбано в шлюбі. Дальше, якщо хочете земельну ділянку, з мамою можете домовлятися, що ви відмовляєтеся від частки будинку, а у вашу користь мама відмовляється від земельної ділянки. Але це поверхова порада, конкретніше можна порадити, якщо ознайотися із документами на будинок і зем. ділянку.

Аноним (автор вопроса)

У нашому випадку є копія про смерть, усе майно було на покійного.

Аноним

Какие документы есть на дом? Дом строили родители? Дом получен кем-то из родителей по наследству? Какие документы есть на землю?

Аноним (автор вопроса)

Це мого батька батьківщина, але всі документи на будинок та землю знаходяться в матері з сестрою.

Аноним

Вы не поняли вопроса. ГДЕ находятся документы сейчас не имеет значения. Ваша мама должна будет для оформления наследства тоже обращаться к нотариусу и предоставить эти документы. Суть вопроса ОТКУДА дом? Построили родители в браке - тогда сейчас разделу подлежит половина дома - одна половина принадлежит матери, вторую делят на всех наследников. Дом получен по наследству от бабушки/дедушки отца - один вариант, от бабушки/дедушки матери - другой вариант. и т.д. Так же по земле. Вы не даете информации чтобы вам ответили полноценно.

Аноним (автор вопроса)

Батьки у шлюбі будували буднок разом

Аноним

В таком случае наследство составляет 1\2 дома, которая будет делиться в равных частях между 5 наследниками, т.е. вам может принадлежать 1\10 дома и 1\10 участка. Вы можете отказаться от своей части дома например в пользу мамы, если мама откажется от земли в вашу пользу (например), т.е. у вас будет на 1\10 земли, а в 2 раза больше - то, чего вы хотите. Для этого сначала подаете заявление нотариусу (или в сельсовет уполномоченному) о принятии наследства. После того, как вы договоритесь с мамой, сообщаете о договоренности нотариусу, вам готовят документы, в котором указывают кто отказался в чью пользу и т.д. Это делается ДО 6 МЕСЯЦЕВ со дня смерти - после отказаться нельзя. Если вы не договариваетесь - получаете 1\10 дома и 1\10 земли. В любом случае (даже если документы у мамы) СЕЙЧАС подаете заявление нотариусу(уполномоченному). Остальные вопросы сможете решить позже, не спеша. но ДО 6 МЕСЯЦЕВ со дня смерти.

Аноним (автор вопроса)

Дякую, що трішки пояснили. Записалися на прийом

Удачі Вам!

Аноним

Присоединяюсь к пожеланиям Иванны - удачи! На всякий случай - нотариус не обязательно государственный (дешевле от частного будет ненамного), но долго, очереди и т.д. Если в сельской местности - уполномоченный, от которого никуда не деться....

Аноним (автор вопроса)

Дякую за підтримку

Аноним (автор вопроса)

Доброго вечора. За вашими порадами звернулися до натаріус, з'ясувалося що по даному питанню є деякі проблеми з документами. Як нам пояснили, що на даний момент на померлому була земля та 24 м2 жилового будинку. На сьогодні вже того будинку немає, а стоїть новобудова площа якої складає 130м2, та оголосили що це незаконне будівництво яке треба узаконити. Запропонували написати відмову на користь сестри, яка буде проводити всі документи доладу. 1 брат та мити написали відмову в користь заявника. Допоможіть. Як вирішити це питання?

Леся Целикова 0505542573

Написати не відмову потрібно, а доручення. І вирішувати через суд потрібно. Але в будь-якому разі потрібно бачити документи.

Юрист Денис

Добрый вечер . Напишить отказ в пользу сёстры . Не понятно в чём ваш вопрос ..

Юрист Денис

Скорее всего вам придётся через суд признавать право собственности на наследство , а дальше оформлять документы на дом .

Аноним

Вы должны четко уяснить - если напишите отказ останетесь ни с чем. Не имеет значения кто будет занимать документами если это необходимо, но наследства вы лишитесь навсегда. Решение вашего вопроса не в отказе в пользу сестры, а в определенном судебном иске . Не отказывайтесь ни в чью пользу!

Юрист Денис

Согласен с предыдущим комментарием . Если не хотите остаться без наследства то не нужно писать отказ...

При написании ответа используется разметка Markdown.