2268 дней назадАноним

Які на тепер строки подання апеляційних скарг

найчастіше запитують про цивільний процес, тому відповім по ньому Стаття 354. Строк на апеляційне оскарження

  1. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п’ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

  1. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

  1. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

змінились не тільки строки, але й порядок та вимоги до змісту, тому краще до юриста/адвоката

~= А Д В О К А Т =~

Якщо ви першу інстанцію "програли" без адвоката, то другу і подавно, бо вона ще складніша, а судді ще більш вимогливіші, як мінімум "заплутають на процесуальних моментах". Тому оберіть юриста/адвоката з правої колонки та зверніться персонально - вам підготують грамотні необхідні звернення щоб все закінчилось позитивно. При цьому (клікнувши на «синій» текст імені юриста/адвоката) ви можете ознайомитись з рівнем кваліфікації конкретного фахівця, його іншими персональними даними, які він добровільно надав сайту, щоб допомогти вам здійснити правильний вибір та не потрапити на недосвідченого чи шахрая. Варто скористатись такою можливістю щоб отримувати якісну та корисну роботу!

в нас кожен сам собі юрист, було таке, що за допомогою на стадії виконання після 3 інстанцій приходили, але чим довше самодіяльність, тим менше шансів

~= А Д В О К А Т =~

Чим запущеніша стадія "хвороби" (наприклад онкологія/рак в 4-й стадії) - тим навіть немає змісту починати допомагати (хіба що лиш морально підтримати по-людськи, але що це дасть практично??). А звернулись би на "першій" стадії до грамотного фахівця (а не до шарлатана чи "екстрасенса") і не загубили би дорогоцінний час - кінець був би явно благополучніший.

Резюме - "Я злой и страшный серый волк, я в поросятах знаю толк" бойтесь нанайцев....

При написании ответа используется разметка Markdown.