2267 дней назадАноним

У трудовій книжці наявне виправлення. Підприємство у суді на ліквідації. Ліквідатор цілий рік не виконує вимогу суду передати документацію підприємства до архіва. Так довго, що був призначений новий ліквідатор. Новий ліквідатор киває на старого ліквідатора і каже, що в нього не має документації по підприємству.

Свідків не має, бо це була перша робота(дуже давно). Підкажіть, будь ласка.

Звертайтесь до суду на встановлення юридично значимого факту та витребуйте через суд документи у ліквідатора.

~= А Д В О К А Т =~

Але для суду теж необхідні докази. "З повітря" суд не прийме позитивного рішення. А чому немає свідків, а інші працівники куди подівались, адже повинен бути хтось в живих, їх необхідно розшукати, для цього існують методики. Крім того, якщо ліквідатор не передав до архіву документацію, то вона знаходиться у нього (тобто на самому підприємстві) - там же і можливо знайти інформацію, хоча б про "свідків".

Аноним (автор вопроса)

Чи може ліквідатор знищити документи по підприємству?

Який державний орган має слідкувати за тим, щоб на підприємстві не знищили документи???

ці документи мають зберігатись понад 50 років, не менше, йдіть у судовому порядку як запропоновано вище, позов плюс клопотання про витребування доказів

Аноним (автор вопроса)

Так а все таки яка відповідальність може бути для директора, ліквідатора, бухгалтера за те що втратили такі кадрові документи?

Обратитесь в Пенсионный фонд получите справку по форме ОК-5 и ОК-7, в нем будет вес стаж показан. А насколько давно Вы работали на предприятии и почему вопрос исправления возник именно сейчас?

ОК-5 чи ОК-7 нічого не покажуть, якщо це період до персоніфікації, а з питання слідує, що ймовірно так, думаю, людина при оформленні пенсії зіткнулась з даною проблемою

до введення системи персоніфікації взагалі не рідкістю були варіанти, коли по домовленості людям в трудових "малювали" якийсь стаж, хоч особа ніколи не працювала на даному підприємстві

Аноним (автор вопроса)

Питання виникло, тому що оформлюю пенсію.

~= А Д В О К А Т =~

Тому оберіть юриста/адвоката з правої колонки та зверніться персонально - вам підготують грамотні необхідні звернення щоб все закінчилось позитивно. При цьому (клікнувши на «синій» текст імені юриста/адвоката) ви можете ознайомитись з рівнем кваліфікації конкретного фахівця, його іншими персональними даними, які він добровільно надав сайту, щоб допомогти вам здійснити правильний вибір та не потрапити на недосвідченого чи шахрая. Варто скористатись такою можливістю щоб отримувати якісну та корисну роботу!

Аноним - Юрист (автор вопроса)

Интересно, а кто тут себя считает опытным?

Ведь здесь рекомендации - все ошибочные!!??

~= А Д В О К А Т =~

Тогда ищите "опытного" в другом месте. Здесь что мёдом намазано?

"наїзд" на професійність юристів тут, а докази і аргументи?

А (автор вопроса)

Ось я використовую усі можливі засоби для пошуку досвідченого юриста.

У своїй роботі я ніколи не смів брехати і доклада максимум зусиль для досягнення результату.

І мене вкрай дивує подібна реакція "что мёдом намазано". Де ваша адвокатська етика? Чому ви так сміливо її порушуєте?

Аргументи я наводити не буду - це просто не вірно.І все це зрозуміло мені без всілякої юридичної освіти.

При написании ответа используется разметка Markdown.