2232 дня назадАноним

Коли померла мати Ірини, Наталії та Сергія Нікітіних, вони вирішили, що Ірина і Наталія візьмуть собі особисті речі матері, частину меблів і столовий посуд. Усе інше, в тому числі і будинок, вирішили залишити Сергієві. Після спливу 9 місяців Ірина раптом стала претендувати ще й на половину будинку. Наталія заявила, що вона заперечує проти вимог Ірини і, якщо справа дійде до суду, то відмовиться від права спадкування будинку на користь брата. Ірина звернулася до адвоката, який запевнив її в тому, що вона маєправо на 1/2 будинку, що Наталія відмовитися від своєї частки на користь брата вже не може, і пояснив, що потрібно звертатися до суду з позовом про продовження строку для прийняття спадщини.

Аноним (автор вопроса)

Адвокат правий в цій ситуації?

Ви хто у цій справі? адвокат?))

Аноним (автор вопроса)

Ні, не адвокат. Зацікавлена особа

Аноним

Заинтересованное лицо студент?

~= А Д В О К А Т =~

Хитрый студент, который пытается перефразировать задачку под "реальную" ситуацию, но не совсем умело. Нужно ещё потренироваться, глядишь и тогда проще будет самому найти решение.

~= А Д В О К А Т =~

Адвокат правий лише у випадку, якщо в суд будуть надані поважні причини пропуску строку давності - а, як вбачається, такі законні відсутні. Тому якщо суд все ж продовжить такий строк (на підставі невідомо зараз "яких мотивів" та обгрунтування) - то лише тоді адвокат буде "правий" і справа вирішиться позитивно для Ірини. Адвокати і судді різні бувають, а також самі інші сторони процесу можуть допустити помилки в ході процесу, не вірно заперечити позов адвоката Ірини тощо (це ж всі теж люди з "людським фактором" в голові) і їх вчинки на 100 % вгадати не можливо.

При написании ответа используется разметка Markdown.