2203 дня назадМария

Доброго дня. Три місяці тому (13 лютого) ми внесли передплату у розмірі 70 % за виготовлення меблів з доставкою та установкою. За умовами договору виконавець мусив виконати свої обов'язки протягом 21 робочого дня, але до сьогоднішнього дня умови не було виконано. Емоційно вже немає ні сил ні бажання отримувати ті меблі. Чи реально повернути передплату? Як правильно це зробити? Дякую!

Чи реально, треба вивчати документи, зокрема договір і підтвердження оплати, оскільки строки виконання напевне прописані від передоплати. А якщо немає належного документу про оплату, ні вимагати виконання, ні повернути кошти неможливо. Є варіанти здобуття таких підтверджень, якщо стосунки з виконавцем остаточно ще не зіпсовано (маю позитивну суд. практику в цьому, з тридцяти тисяч основного боргу, який спочатку був без документів, ми в результаті відсудили більше 70 тис.). Звертайтесь.

~= А Д В О К А Т =~

Може з триста тисяч, а не з тридцяти? Або 7 відсудили, а не 70? А то якось не співставляється...

Аноним (автор вопроса)

Предоплата внесена в день подписания договора. Платеж совершен через приват24. В договоре есть пункт о невозвращении предоплаты При необоснованном отказе от изделия. Может ли такая просрочка и эпичное поведение исполнителя стать достаточным обоснованием? Какие шансы При таких обстоятельствах?

Анатолій Миколайович, нормально співставляється, понад суму боргу стягнули ще таку ж суму у вигляді неустойки згідно ЗУ "Про захист прав споживачів".

Авторе, дуже добре, що я підтвердження передоплати, ще сподіваюсь, що перерахували на реквізити з договору і тій самій особі, яка виступає виконавцем за договором. Якщо так, другий крок - точне формулювання пункту договору по строках виконання.

При написании ответа используется разметка Markdown.