2199 дней назадАнтон

Доброго дня! Підкажіть будь ласка як діяти в такій ситуації: нашій бюджетній установі, що є відокремленим структурним підрозділом без статусу юридичної особи необхідно терміново укласти договір купівлі-продажу. Юридична особа знаходиться в іншому місті. Директор нашої установи діє на підставі положення та довіреності (виданої юридичною особою для представництва інтересів та укладення договорів). Зараз директор пішов у відпустку і наказом юридичної особи виконання його обовязків на цей період покладено на заступника директора. В договорі, що надійшов від продавця, нам треба вказати директора чи заступника (який не має довіреності і терміново її отримати ніяк не зможе)? Якщо вказати заступника, то на підставі чого він діє: положення і наказу юридичної особи (в наказі нічого не вказано про право укладення заступником договорів)? Чи можна вказати директора та його довіреність, а договір просто підпише заступник? Цей договір буде публікуватися на прозоро, тож ми хочемо уникнути помилок. Буду вдячний за відповідь.

Вказати особу, яка реально підписує, номер та дату довіреності, яка одночасно має створюватись тим, що уповноважений на видання. Вам можуть надіслати скан. довіреності за потреби ел. поштою. Тобто, під готовий договір потім підкладеться оригінал довіреності на підписанта. Як ідея, бо у Вас тут тільки подібного плану варіанти і шукати.

Антон (автор вопроса)

Тобто заступник, якщо терміново не оформлять довіреності, не зможе підписати договір на підставі наказу, в якому на нього покладені обовязки директора?

244 ЦК, представництво, яке грунтується на договорі, може здійснюватися за довіреністю. 2. Представництво за довіреністю може грунтуватися на акті органу юридичної особи. 3. Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі.

При написании ответа используется разметка Markdown.