2149 дней назадВиталий

Добрый день, я прописан у мамы но проживаю у жены. У неё субсидия, в прошлом году я работал официально и предоставил справку о доходах. В этом году ей сказали что надо по новой подавать документы на субсидию(хотя субсидия начисляется автоматически) и она начала собирать документы. В этом году я устроился не официально на более выгодную работу и справку предоставить не могу.Начальник СОБЕСа сказал маме что-бы она указала где я живу или выписала меня что-бы получить субсидию. Вопрос: можно ли получить маме субсидию не выписывая меня?

Можна, але потрібний акт обстеження з підписами сусідів і депутата чи голови ОСББ про фактичних жителів помешкання.

Аноним

Иванна, уже такие фокусы не проходят.

П.6 Положення про порядок призначення житлових субсидій: до складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії. Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія.

У разі коли у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих членів домогосподарства є меншою за кількість членів домогосподарства, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), за рішенням комісії соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування розраховуються на фактично проживаючих зареєстрованих за даною адресою членів домогосподарства. Рішення комісії в такому випадку приймається з урахуванням норм, зазначених в абзаці десятому пункту 7 цього Положення.

За рішенням комісії доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються. Рішення комісії в такому випадку приймається з урахуванням норм, зазначених в абзаці десятому пункту 7 цього Положення, і не може поширюватися на випадок, визначений в абзаці третьому цього пункту.

При написании ответа используется разметка Markdown.