2117 дней назадМарія

Доброго вечора.

Ситуація. Моя бабуся проживає у селі, у її власності будинок, прибудинкова територія і земельна ділянка (город) 20 сотих. В кінці цієї ділянки (перепендикулярно) розміщується дорога сільського значення, зазначена у земельному кадастрі села. Її ширина, згідно кадастру, повинна становити 4 м, але на даний момент вона має 2,5 м, оскільки, сусід, город у якого знаходиться вздовж дороги, самовільно розширює свою ділянку за її рахунок. Він підкопує дорогу і частково висадив на її межі дерева. Проблема полягає в наступному. При достиганні пшениці на земельній ділянці бабуся потрапляє у ситуації коли потрібно її скосити за допомогою сільськогосподарської техніки (комбайна), але водії і власники відмовляються заїжджати на її город, оскільки потрібно їхати по чужій земельній ділянці. Була написана заяву до органу місцевого самоврядування і на сесії Сільської ради встановлено, що самовільне захоплення дороги сусідом має місце і її ширину потрібно відновити. Дане рішення не було виконане і неодноразове звернення до сільського голови нічого не дало. Сусід повідомлений, але ніяких дій по зменшенню своєї ділянки не прийняв. Межі і розміри земельної ділянки бабусі були підтверджені відповідними органами. Питання. Оскільки дана ситуація не отримала вирішення на рівні органів місцевого самоврядування виникає необхідність подання судового позову. Яким судом повинно вирішуватися це питання? Чи може це бути Господарський обласний суд? Чи можливе вирішення цього питання у інших органах чи комітетах? Хто повинен виступати відповідачем (сусід чи можливо потрібно позиватися до органу місцевого самоврядування за фактом невиконання встановленого рішення)? Які документи потрібно буде надати до суду? Вкажіть, будь ласка, приблизний розмір судового збору?

Очікую на відповідь. Дякую.

Юрист Денис

Добрый день . 1. Вам нужно подавать иск в суд на устранение препятствий в пользовании участком . 2.Ответчиком будет сосед . 3. Иск необходимо подавать в раёный суд . 4 . Документы которые будут нужны : 4.1 Иск ; 4.2 Копия паспорта + ИНН; 4.3 Квитанция об оплате гос.пошлины ; 4.4 Документы на право собственности на участок . 4.5 Доказательства , что сосед препятствует в использовании участка ( Одно из доказательств , решение гор.исполкома местной власти ).

Юрист Денис
  1. Иск нужно подавать в гражданский суд . ( Иск об устранении препятствий в использовании участка). 2 Ответчиком будет сосед . Сельсовет можете привлечь как свидетеля .
  2. Документы которые нужны : 3.1 Иск ; 3.2 Квитанция об оплате гос.пошлины ( Если истец пенсионер или инвалид то освобождается от уплаты гос.пошлины ). 3.3 Копия паспорта + ИНН; 3.4 Документы права собственности на землю . 3.5 Доказательства предмета иска . ( Одно из доказательств , решение местной власти ).
Аноним

дениска, учи правописание! РАЙОН, РАЙОННЫЙ

При написании ответа используется разметка Markdown.