2106 дней назадЮлія

Доброго дня, допоможіть вирішити наступну ситуацію: 04.03.2018 року з працівником підприємства (водій) стався нещасний випадок, а саме на робочому місці при підготовці до виїзду на нього напали невідомі і побили за висновком лікарні - це легкі тілесні ушкодження забій мяких тканин. Свідків побиття не було, але єх свідки що його шукали невідомі та питали прізвище. за порядком розслідоування щоб встановити повязаний цей випадок з виробництвом чи ні (чи було це встановлення особистих стосунків чи ні) необхідно було зробити запит до поліції. На теперішній час 18.07 відповідь така: слідство ведення, мотиви не встановлені. Акт про нещасний випадок не складений, держпраця дає продовження, лікарняний йому не оплачується. У ВОДІЯ був лікарняний з 04.03 по 10.03. потім він виходив на роботу, С 19.03 ПО 16.07 ВІН ХВОРІВ безперерво (за його словами наслідки травми компресійний перелом 4 хребта). 18.07 зявляеться на роботу з лікарняним в якому написано : "НЕПРАЦЕЗДАТНИЙ" відмовився від проходження МСЕК. Питання як звільнити такого працівника? Чи мала право лікарня видавати лікарняний з таким записом? І як проводити такого працівника по табелю? Водій входить до незалежної профспілки яка не дасть згоду на його звільнення. Також водію було запропоновано пройти позачерговий медогляд від якого він відмовися. Також 08.07. він досяг пенсійного віку.

Яке продовження дає держпраця? По якій причині непрацездатний записано в листку?В ньому вказано коли приступити до роботи?

~= А Д В О К А Т =~

Без МСЕК - він працездатний (не інвалід), а по тривалій хворобі - звільнити можна лише по закінченню 4-м місяців підряд лікарняного. Цю підставу вже маєте - звільняйте по ній. Без рішення поліції - немає "виробничої травми" - тому й "продовжили". Можете в акті не чекаючи поліції так і встановити щодо "особистих розборок", якщо є цьому докази, але питання: як посторонні проникли на територію? Може це все таки пов'язано з роботою? Від нього попередньо мають бути письмові пояснення, відібрали їх?

При написании ответа используется разметка Markdown.