2080 дней назадОлександр

добрий вечір,я звільняюсь зі служби за ст.77 ч.1 п7 Закону Укр. про Нац. поліцію.Поясніть будь ласка в який термін я повинен попередити керівництво?.І якщо відправити рапорт рекомендованим листом то з якого числа рахувати відлік(від заначеного в рапорті,чи від дати отримання в канцеляріі).Зарання вдячний за відповідь!

~= А Д В О К А Т =~

Відраховувати початок процесу вашого звільнення необхідно від зазначеної окремо вами в рапорті дати необхідного вам звільнення (але не плутати з датою підписання рапорта!) або від дати отримання рапорту роботодавцем. Проте в ЗУ "Про Нац. поліцію" взагалі не передбачено прив'язки звільнення поліцейського до будь-якої дати з вашого рапорту - дату реального звільнення вирішує лише персонально керівник, причому не залежно від дат, вказаних у вашому рапорті чи від дати його реєстрації, - які можуть носити лише "дорадчо-прохальний" характер. Кінцево дату звільнення все одно визначає керівник, очевидно виходячи з необхідності забезпечення безперебійності роботи конкретного підрозділу поліції, наявності інших кадрів для підміни тощо. Це ж не "гражданка", де подав заяву "за власним" плюс два тижні відпрацювати по КЗпП України та пішов собі. Тут служба, державні інтереси та особливе відношення... Тому думається, що мінімум на два тижні можуть затримати, підписувати "обхідний" лист, здати майно, бухгалтерії порахувати виплати тощо. А про максимум днів затримки - формально-юридичних обмежень для керівника немає. А якщо не підчинитись - то можна бути звільненим взагалі "по статті" з "вовчим білетом".

2. Днем звільнення зі служби в поліції вважається день видання наказу про звільнення або дата, зазначена в наказі про звільнення.
3. День звільнення вважається останнім днем служби.
~= А Д В О К А Т =~

І не зрозуміло при чому тут була згадана "пенсія"?? Адже ст.77 ч.1 п.7 - це "за власним бажанням". Про пенсію була б ст. 76 та п.3 ч.1 ст. 77...

Стаття 76. Граничний вік перебування на службі в поліції
1. Поліцейські, які мають спеціальні звання молодшого складу поліції, перебувають на службі до досягнення ними 55-річного віку.

2. Особи, які мають спеціальні звання середнього і вищого складу поліції, залежно від присвоєних їм спеціальних звань перебувають на службі до досягнення ними такого віку:

1) до підполковників поліції включно - 55 років;

2) полковники, генерали поліції - 60 років.

3. Поліцейські, які досягли граничного віку перебування на службі в поліції, мають бути звільнені зі служби.

4. У разі необхідності керівники, уповноважені призначати на посади поліцейських, можуть залишити на службі поліцейських за їхнім клопотанням понад граничний вік перебування на службі в поліції, але не більше ніж на 5 років, виключно у разі якщо такий поліцейський має високу професійну підготовку і досвід практичної роботи на займаній посаді та визнаний придатним за станом здоров'я для проходження служби.

5. У виняткових випадках керівник поліції може повторно продовжити таким особам строк служби до п'яти років.

6. Поліцейські, які перебувають на службі понад граничний вік перебування на службі в поліції, за їхнім клопотанням або за ініціативою керівника, уповноваженого призначати їх на посаду, можуть бути звільнені зі служби до закінчення строку, на який їм продовжено службу, з підстав, визначених цим Законом.

Стаття 77. Звільнення зі служби в поліції
1. Поліцейський звільняється зі служби в поліції, а служба в поліції припиняється:

1) у зв'язку із закінченням строку контракту;

2) через хворобу - за рішенням медичної комісії про непридатність до служби в поліції;

3) за віком - у разі досягнення встановленого для нього цим Законом граничного віку перебування на службі в поліції;

4) у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів;

5) через службову невідповідність;

6) у зв'язку із реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби, накладеного відповідно до Дисциплінарного статуту Національної поліції України;

7) за власним бажанням;

8) у зв'язку з переходом у встановленому порядку на роботу до інших міністерств і відомств (організацій);

9) у зв'язку з безпосереднім підпорядкуванням близькій особі;

10) у разі набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, або кримінального правопорушення;

11) у зв'язку з набуттям громадянства або підданства іншої держави.

2. Днем звільнення зі служби в поліції вважається день видання наказу про звільнення або дата, зазначена в наказі про звільнення.

3. День звільнення вважається останнім днем служби.
Аноним (автор вопроса)

+дякую за відповідь! я можу піти на пенсію за вислугою років,але не хотять звільняти(вислуга-23р10міс)

При написании ответа используется разметка Markdown.