2074 дня назадСергій

Я ФОП 2 групи. На основі трудового договору працюю на компанію. Цікавить, чи можна отримати запис в трудову книжку про це? І як це зробити?

а зачем оно вам надо??????????

и что значит на основании трудового договора????????

Сергій (автор вопроса)

Я работаю в компании, но они не официально оформляют на работу, а через ФОП. Мы заключили договор, на основании которого я получаю от них оплату. Вот и хочу узнать есть ли возможность вписать в трудовую книжку время, что я работаю на них как ФОП. В отделе кадров вначале не знали что ответить, потом ответили следующее:

"Оскільки чинним законодавством не передбачено заповнення трудової книжки підприємцями, для них у Порядку № 22-1 встановлений свій спосіб підтвердження стажу. Періоди здійснення підприємницької діяльності (зокрема і за спрощеною системою оподаткування) з 01.07.2000 р. підтверджуються даними персоніфікованого обліку. За відсутності таких даних у Пенсійному фонді підприємцю необхідно подати довідку з податкової інспекції за місцем реєстрації підприємця за цей період про розмір сплаченого єдиного податку за кожен місяць або про розмір чистого доходу також за кожен місяць. https://pensia.ua/ua/gazeta/articles/item/1446-pensiia-pryvatnoho-pidpryiemtsia ФОП і трудова книжка http://dinai.com/consultations/47"

Вот я хочу узнать, можно ли как-то в трудовую книгу записать мой стаж, который идет в это время, пока я работаю с ними по трудовому договору как ФОП или нельзя. Налоги плачу и т.д. Сейчас же до сих пор основным документом считается трудовая книжка насколько я знаю.

нет. ваш период работы по такой схеме нельзя внести в трудовую книжку. но страховой стаж вам идет

Сергей

А как этот страховой стаж потом подтверждать в случае надобности?

При написании ответа используется разметка Markdown.