2043 дня назадАноним

Добрый день! В 2016 году гражданка Украины заключила брак с гражданином Польши в Польше. В данный момент принято решение о разводе. Может ли он быть оформлен в Украине, если супруга является гражданкой Украины с видом на жительство?

Добрый день! Нет, иск по месту жительства ответчика, если гражданин Польши в Украине не проживал.

Стаття 28 ЦПК Підсудність справ за вибором позивача

10.Позови до відповідача, який не має в Україні місця проживання чи перебування, можуть пред’являтися за місцезнаходженням його майна або за останнім відомим зареєстрованим місцем його проживання чи перебування в Україні.

Аноним (автор вопроса)

То есть чтоб развестись необходимо будет подавать заявление исключительно в Польше?

Да, можно через представителя или почтой.

Аноним (автор вопроса)

А пока ожидается суд будет необходимо присутствие жены в Польше?

Нет в этом необходимости.

ч. 2 ст. 28 ЦПК, Позови про розірвання шлюбу можуть пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров’я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача.

Аноним (автор вопроса)

А являться на заседание может только адвокат супруги или обязательно ее присутствие?

~= А Д В О К А Т =~

Яка ПОЛЬЩА...?? В Україні.

"...або за останнім відомим зареєстрованим місцем його проживання чи ПЕРЕБУВАННЯ в Україні."

"Позови про розірвання шлюбу МОЖУТЬ пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він НЕ МОЖЕ за станом здоров’я чи З ІНШИХ ПОВАЖНИХ причин виїхати до місця проживання відповідача."

На заседание суда вообще можно не являться никому, написав при этом заявление о рассмотрении без личного присутствия или послать представителя/адвоката. Главное всё правильно и доказательно письменно изложить в иске и полно приложить все процедурно необходимые, подтверждающие аргументы документы.

Присутствие супруги не является обязательным, она вообще может подать ходатайство о рассмотрении без её присутствия.

Можливо він не перебував в Україні, тому в Польщі судовий процес буде швидше.

Аноним

І що, подавати в Польщу в п'ять раз дорожче витрачатись за це все лише тому, що можливо він не перебував в Україні, тому в Польщі судовий процес буде швидше? Для чого це швидше? Тоді вже може зразу в Ватікан до Папи, адже Польща католицька? Адже явно випливає, що для чого ускладнювати та оправдовувати не раціональну пораду, адже простіше в Україні і без всяких додаткових заморочок.

Якщо чоловік не перебував в Україні, та немає про це відомостей, тоді справа буде не підсудна в Україні. Оскільки позивач має посвідку на проживання у Польщі, чоловік у Польщі, шлюб укладений у Польщі. Не має підстав для розгляду справи в Україні.

При написании ответа используется разметка Markdown.