2038 дней назадАноним

Добрий день! Я проживаю в приватному будинку(не приватизований)з двома дітьми(9 та 11років) 5 місяців назад помер мій тато який проживав з нами.Будинок був оформлений в 1/2 частині...тобто ми з татом були в рівних правах...зараз я подалала заяву на вступ у спадщину..і потім буду займатись переоформленням будинку на себе... У мене таке питання якщо я вдруге вийду заміж чи має право мій майбутній чоловік у випадку розлучення претендувати на якусь частину будинку????

Аноним
  1. Дом не приватизируется - на него оформляется право собственности. 2.Дом оформленный на кого-либо по документам (свидетельство о право собственности в вашем понимании равно приватизирован. 3. Имущество приобретенное вами ДО брака остается лично вашим имуществом до конца вашей жизни и при разводах не делится.
~= А Д В О К А Т =~

Якщо другий чоловік під час шлюбу вкладатиме в цей будинок кошти для його покращення (ремонти, прибудови тощо) - то матиме право на половину того, що вкладав, якщо це було разом з вами. Або й на все, що він вклав, якщо робив це самостійно за свої особисті кошти, зароблені ним до шлюбу з вами. Або й на "більше", адже це все оціночні питання для суду, який може (чи не може...) в угоду однієї сторони "перетягувати одіяло" "за вуха", якщо ви розумієте про що я. Все залежатиме від проворності адвоката (вашого чи того чоловіка) та наявності підтверджуючих доказів-документів.

Добрий день! Майно, яке Ви отримаєте у спадок від батька буде належати Вам на праві особистої приватної власності. У випадку розлучення чоловік не матиме на нього права.

Стаття 57 СКУ Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка

1.Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

1) майно, набуте нею, ним до шлюбу;

2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;

При написании ответа используется разметка Markdown.