2039 дней назадЯна

Ми з чоловіком скоро розходимося, у нас з ним є двоє дітей 3 роки і 5 років, ми проживаємо у двох кімнатні квартирі, яка подарована йому від батків, але все у цю квартиру ми купляли самі за 6 років прожитого зним. Коли Я буду з квартири виїджати Я можу половину майна забрати з собою наприклад (диван комод телевізор,,,,,) А то він каже що все тут належить йому, допоможіть розібратися з цим питанням.

документи на речі познаходьте, по можливості, все нажите спільне майно, за відсутності згоди між подружжям, має ділитись у судовому порядку

~= А Д В О К А Т =~

Доказувати буде важкувато про це в суді. Чоловікові легше доказати протилежне ніж вам. Юридична "війна" за майно - це війна. Переможе більш проворний, платежоспосібний та хто залучить кращого адвоката - переважно це мужчина, хоча не факт. А теоретично Ю.В. розповіла вірно.

Доброго дня, Яна! Ви маєте право на 1/2 частину спільного майна, яке було набуте у період шлюбу, можете заявляти вимоги у суді щодо розподілу майна, неподільні речі присуджуються одному з подружжя, а інший - може заявити вимогу про грошову компенсацію його частки у спільному майні. Зробіть детальний опис рухомого майна, фото цього майна, що воно наявне у квартирі, якщо є квитанції, чеки, накладні, будь-яка розрахункова документація, все це може Вам знадобитися у суді для підтвердження того, що майно дійсно було в наявності та придбано було під час шлюбу. Дитячі речі не підлягають розподілу, та належать дітям.

При написании ответа используется разметка Markdown.