2024 дня назадЛюдмила

При подачі декларації на оформлення субсидії мій батько 1938 р.н. в сільській раді дізнався, що адресою за якою він проживає з 1953 року і є власником будинку( приватизованого та за цією ж адресою) приписаний сусід 1977 р.н., який на даний час знаходиться в місцях позбавлення волі, В сільській раді нічого конкретного по даній ситуації пояснити не можуть. В будинковій книзі сусід не зазначений, але при видачі довідки про склад сім"ї його включають. Що нам робити? Куди звернутися?

если в домовой не указан, то и в справке не могут его указывать !!!!!

~= А Д В О К А Т =~

Так будинкова книга не діє вже. Потрібно письмово звертатись з заявою до органу, що видав вам "довідку про склад сім'ї", вимагаючи в нього вказати причину включення посторонньої особи. А якщо не нададуть (чи нададуть відписку) - надалі захищати свої права в суді.

Доведеться знімати з реєстрації місця проживання в судовому порядку. Спочатку бажано з*ясувати підстави, з яких був зареєстрований, звернутись з відповідним запитом до тієї ж сільської ради

никто не отменял домовую для частного дома , там вся история регистрации места жительства . я умершую маму с регистрации снимала и то запросили домовую 1956 года выпуска)) и штамп поставили , что снята с регистрации. и даже квартальные требуют при выдаче справок о составе семьи при начислении всех соцвыплат и пособий

вопрос в другом - если нет штампа о том . что он там зарегистрирован . то как сельсовет выдает справку о регистрации???

тем более в селе точно никто не отменял ведение погосподарьсої книги .....где и указываются все зарегистрированные

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0689-16

Анатолий Николаевич прав, домовая книга не предусмотрена действующим законодательством Украины, это пережитки прошлого, то что у Вас Анна требовали, печати ставили, это все по безграмотности местных органов власти. На сегодняшний день имеет значение именно регистрация места проживания, которая оформляется в ДМС, или через Центр админ. услуг. Согласна с Юлией Викторовной, сначала запросы, требовать снять с регистрации постороннее лицо, потом уже получив отказ, обращаться с иском в суд.

При написании ответа используется разметка Markdown.