2016 дней назадТаня

Добрий день. У мене померли батьки ( мама в 1985 році а тато 2015 році ) залишився будинок який будували мої батьки , але в ньому проживає друга дружина мого покійного тата. Я в цьому будинку не прописана. Чи є моя якась частка цього будинку? Чи являюсь я спадкоємницьою? І куди повинен звертатися? Дякую

Аноним

Сейчас не проживаете, а в 1985 г. и в 2015 г. проживали? Сколько вам было лет когда умерла мама. а потом папа.

Доброго дня. Вам потрібно звертатись до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, потрібно надати докази, що на момент смерті батьків Ви проживали разом з ними, тоді можливо стверджувати про фактичне прийняття спадщини. Оскільки строк прийняття спадщини 6 місяців з моменту смерті, якщо спадкоємці протягом встановленого строку не заявляють свої права на спадщину, то вони вважаються таки що не прийняли спадщину. Багато часу пройшло, суд не визнає поважним пропуск цього строку, що Ви не звертались для оформлення спадщини. Якщо Вам нотаріус відмовить, то можна в судовому порядку визнавати право власності на будинок в порядку спадкування, доводити фактичне прийняття спадщини.

Таня (автор вопроса)

Дякую.

Аноним

Какое фактическое принятие, если автор вопроса там не проживал и не проживает?

~= А Д В О К А Т =~

Через "самий справедливий суд в світі" ще й не таке можна встановити або навпаки не встановити.

Имеет значение проживание на момент смерти родителей, что касается 1985 года, по нормам ГК УРСР значение имеет владение имуществом, проживание не являлось обязательным условием.

При написании ответа используется разметка Markdown.