1964 дня назадАноним

Який документ являється підтвердженням статусу одинокої матері для виплати соціальної відпустки? Чи може це бути справка зі школи? Де це передбачено?

У листі від 30.05.2014 р. № 193/13/123-14 Мінсоцполітики надало роз’яснення, яким документами жінка може підтвердити статус «одинока мати» для цілей отримання соціальної додаткової відпустки. Для підтвердження права на зазначену відпустку роботодавцю має бути пред'явлений будь-який офіційно складений, оформлений та засвідчений в установленому порядку документ, у якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини.

Зокрема, одним з таких документів, наприклад, може бути: рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав; ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів; акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією чи будь-якою іншою комісією, утвореною на підприємстві, в установі, організації, або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їх підписів у акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини; довідка зі школи (садочку) про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з вчителями, не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.

При написании ответа используется разметка Markdown.