1956 дней назадАноним

У дитини в першому свідоцтві про народження інформація про батька була вказана зі слів матері. Пізніше, вітчим визнав батьківство, тобто його вказали батьком у новому свідоцтві. Чи можливо після розлучення відмінити це визнання (він не є біологічним батьком) з ініціативи матері і які мають бути для цього підстави? Дякую.

Kseni lawyer

Підстав може бути дві. Перша - відсутність в РАГСі, який видав свідоцтво про народження дитини особистої заяви особи, вказаної як батько. Підстава друга - рішення суду про те, що особа, вказана як батько дитини, не є її біологічним батьком. Однак, якщо усиновлення відбувалося за рішенням суду, треба бачити мотиви його ухвалення.

Аноним (автор вопроса)

Kseni lawyer, дякую за відповідь. Батьківство надали лише по заяві в РАГС, відповідно вона мала б там бути. Чи потрібно проводити ДНК експертизу для суду, як підтвердження що колишній чоловік не є біологічним батьком? І чи буде великою перешкодою небажання колишнього чоловіка відмовлятися від батьківства юридично?

Юрист Денис

Желательно сделать ДНК . Так как вы будете доказывать , что ваш муж не отец?

Ксєні lawyer

Якщо чоловік, за заявою якого до РАГС внесений запис про його батьківство, не бажає оспорювати достовірність цього факту, то тоді це можуть зробити лише інші учасники цих самих правовідносини, адже існування цього юридичного факту може впливати на їх права та обов'язки. Мені важко змоделювати усі можливі правові ситуації, тому бажано, щоб шановний дописувач окреслив свій статус у зазначених правовідносинах. Тоді можно було би аналізувати конкретну ситуацію.

~= А Д В О К А Т =~

Через суд, через проведення генетичної експертизи (ДНК) - все можна. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю.

При написании ответа используется разметка Markdown.