1889 дней назадАноним

Моя мама офіційно в шлюбі була з чоловіком, вони обоє померли, було два сина в цьому шлюбі тобто мої брати, після чого моя мама родила мене проживаючи в гражданському шлюбі, у свідотсві я записана на свого батька, тобто я на фамії біологічного батька а мама записана по фамілії свого офіційного чоловіка на момент народнженя мене , тобто мама мене родила поза шлюбом, на даний момент живий тіки одн брат який оформив документи на право власності, чи можу я це оскаржити та претендувати на частку по закону? без заповіту, і як далі діяти як, що маю право?

Аноним

Вы должны были своевременно, до 6 месяцев со дня смерти подать заявление нотариусу. Если этого не сделали - через суд восстанавливать срок вступления в наследство, а это проблематично.

Да, можете обжаловать. Вы являетесь законным наследником Вашей мамы наравне с братом. Только сроки Вы не пропустили?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо ви пропустили строк 6 місяців після смерті мами на прийняття спадщини, то відновити через суд - це майже не реально, оскільки у вас немає поважних причин пропуску. А ви навіть не вказали, як була оформлена частка мами (може вона ще не була на неї оформлена, то це ще більше ускладнює справу).

При написании ответа используется разметка Markdown.