1888 дней назадСергій

Доброго дня! Я проживаю у невеликому селі і маю статус УБД, подав всі необхідні документи на отримання земельної ділянки, а саме 2 га. Чекав 2 роки. Сьогодні дізнався що в сільській раді з'явилася земля 14 га. І голова сказав, що я вирішив і даю 14 чоловікам по 1 га. Ми пішли і запропонували йому дати 7 чоловікам по 2 га. Після чого він сказав землі не буде, скажіть дякую, що хоч це даємо. Після чого ми вирішили всі зібратися та зібрати земельну комісію для того щоб вона вирішила, як правильно розділити ці 14 га.. Питання: Чи правомірно ми відстоюємо свої права і чи по закону вони мають право так розділяти землю без нашої згоди? Просто якщо б нас більше було то вони по 10 соток нам дали, так можна. Дякую.

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно відстоювати свої права ще й в суді (подивіться судову практику з даного питання в реєстрі судових рішень), частіше разом приходити на прийом, переконливо але мирно розмовляти тощо, бо одної участі в земельній комісії буде замало, тільки час згаєте даремно. Адже це одне з самих закорупціонованих питань в даний час. Справді дивно, що по 1 га дає - інші і того не дають. Поступайте розумно - беріть зараз хоч по 1 га, а потім будете продовжувати далі добирати ще по 1 га, адже право від цього не зникне. Положено ж загалом до 2-х га.

Владимир

Справа в тому, що це разове права, у зем.кодексі вказано - до 2га, тобто якщо візьмете 1га, то своє право на отримання с/г землі використаєте і більше отримати не зможете

Аноним

У вас у районі є якась комісія або комітет з розподілу?

Юрист Денис

Комиссии такой нет .

Юрист Денис

Да и причём вы уже к новой земле ?. Вы своё право уже использовали . И вам дали землю .

~= А Д В О К А Т =~

Володимир, звідки це взято, що "разове право на 1 га" і все? Якщо в законі написано до 2-х га, то і є до 2-х - де написано інше?

При написании ответа используется разметка Markdown.