1797 дней назадАноним

Мене кредитна компанія звинувачують у шахрайстві за прострочення платежу. Чим це може закінчитися

Аноним 99 096 631 12 61

Лише погрозами,але спрoбувати через Нацiональну полцiiю та прокуратуру вiдкрити кримiнальне провадженя зможуть.

~= А Д В О К А Т =~

Кримінал може бути (шахрайство), якщо доведуть, що у вас з самого спочатку не було мети і можливості повертати.

Анатолій Миколайович, та не може і такого не буває, ці позичальники і так реагують на колекторський блеф, а якщо ще і тут прочитають, навіщо?

Аноним

А яка Толіку різниця! Головне - з клієнта гроші здере

~= А Д В О К А Т =~

Навіщо? Тому що це правдива та ймовірна інформація і реальний сценарій дій кредиторів, колекторів. Є "шапочно знайомий" колектор, який через свої зв'язки в правоохоронних органах саме так і чинить, причому повністю "в правовому полі" та з відповідними доказами на першому важливому етапі для відкриття кримінальної справи. А чому б і ні, якщо розпочати кримінальну справу (яку на крайняк можна потім і закрити!), то це в рази дешевше ніж розпочинати судовий розгляд. А "походивши" до слідчого - боржник переважно значно "покращує" свою активність по поверненню боргу. Дешево і сердито! Жаль що Ви, Ю.В., не передбачаєте такої небезпеки. Адже призначення юриста - це не те саме, що призначення психотерапевта (наприклад, після авіакатастрофи), тому в можливих юридичних (та суміжних з ними) конфліктах не заспокоювати потрібно, а навпаки - застерігати. Адже "завчасно застережений - наполовину врятований". А налаштовувати довірителів на "ховання голови в пісок" при небезпеці на зразок страусів - це точно не мій метод, як по відношенню до інших людей, аналогічно так і по відношенню до себе самого. Адже, якщо задниця страуса не захищена і "торчить" назовні, а голова з очами засунута в пісок та нічого не може бачити і відповідно реагувати хоча б командую з мозку до бігства - то копняк від кого-небудь точно "прилетить".

А на рахунок грошей - так хороша рятувальна своєчасно надана порада (і тим більше допомога) - дорогого вартує, це тільки дебіл не розуміє, який прагне до безкоштовного сиру у мишоловці, оскільки у своєму віці так і не навчився належно розраховуватись за те, чим користується його личинка. Та, очевидно, і отримує потрапляння у мишоловки періодично за недостатністю олії в куцих мізках, тому й зловонний такий по життю цей "випадковий пасажир".

Аноним Нервному идиоту

Це ви про себе???к- личина, червь книжный- узнаю вас , Толян. Вам бы бабу -но не дают таким.

~= А Д В О К А Т =~

Где "вы" увидели "нервы" лицо женского пола (?) - это лишь нормальное адекватное "алаверды". Как говорится, какой был первичный вопрос - такой и ответ. А "личинка", это начальная стадия развития "некоторых биологических организмов", у которых к сожалению мозг слабо развивается даже в будущем - что ж тут поделать, если организм сформировался не для человеческого общества, а на уровне насекомых; то есть хоть и навыки некоторые "социальной жизни" есть (как у муравьёв, пчёл, термитов, стрекоз с кузнечиками), но для понимания более сложных процессов взаимоотношений - недостаточно. Это когда есть в основном рефлексы "дай-дай" и "всё мине и мине" (как у Попандопало из фильма "Свадьба в Малиновке"), а чувств благодарности за добро, желания взаимопонимания, к сожалению не развилось. Или, примерно, как у Шарикова. Потому что не нужно неуважительно требовать у малознакомых дядь и тёть бесплатного для себя сложного трудозатратного обслуживания, если не инвалид и не моральный урод.

Анатолій Миколайович, є реальність, а є абсолютно теоретична ймовірність, вважаю і впевнена, не потрібно підносити примарну ймовірність як реальність.

На практиці поліція постійно відмовляє в порушенні кримінальних справ за таких обставин (посилається на цивільно-правові відносини), навіть якщо таку справу дивом буде порушено, вона розсиплеться на наступних етапах за відсутністю доказів, складу злочину і навіть без юриста :)) ! Краще надавати реальну правничу допомогу та отримувати від цього моральне і фінансове задоволення.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто недопрацювання поліції в окремих регіонах, ігнорування вимог закону - це тепер НОРМА і потрібно саме так прогнозувати? Тоді здивую?Наваіть вбивства Ганзюк, Небесної сотні, Бузини - теж не розслідуються без шаленого супротиву за кожний "штрих". То що і в тих випадках теж виходити з реалій порочної практики? Так от з цим і не згідний; юристи не повинні змирюватись та ставати... ФЛЮГЕРАМИ - тобто, куди вітер подме туди і вказувати всіма фібрами аури, видаючи то за істину (підібрав коректке слово, хоча перша думка була про інше слово....). Так що дискусія тут не умістна, тільки час губиться. У кожного своя правда і воля, як говорив Т. Г.Шевченко. Хоча насправді істина, як ми знаємо, одна, просто кожен бажає вважати, що саме він ІСТИНА. Ось вище описав же реальні ситуації, а їх просто не прочитано, то про що можна далі дискутувати при ігнорі аргументів опонентів?

Відмова у порушенні кримінальної справи за непогашені кредити - не недоопрацювання поліції, а відповідність законодавству. НЕМАЄ СКЛАДУ ЗЛОЧИНУ коли людина бере кредит, але в результаті не може його погасити! Так, це є не нормальним брати на себе зобов*язання, у виконанні яких не впевнений, але це не злочин, це погані фінансові навики, надія на стабільність чи роботодавця, крайні життєві обставини, що завгодно.

Можна відходити від теми розмовами хоч про Шарикова чи про щось ще там вище, але такий підхід не змінює суті по питанню. Цих позичальників вже достатньо колектори залякуюсь, не вистачало, щоб ще і юристи/адвокати. Дійсно відверто шкода буває ту якусь молоду мамочку, якій колектори розказують, що її посадять, дітей заберуть і вона вірить.
Це ми у великих містах (та з огляду на професію) із "заточеними зубами", руку не клади, бо "по лікоть відкусимо", а в невеличких селах люди зовсім інші.

Аноним 99 096 631 12 61 Харьков

Может и не закончиться- вызовут давать свидетельские сначала показания, потом вручат постановление о привлечении в качестве подозреваемого и обвиняемого.

~= А Д В О К А Т =~

Юлія Вікторівна! Тільки поважаючи Вашу настирність у даному питанні дозволю собі продовжити дискусію далі (для чистоти кваліфікації чи для повноти "експерименту" по досягненню взаємопорозуміння, розумійте як бажаєте).

Малюю Вам ситуацію-фабулу а Ви вкажіть є тут "по-чесноку" склад злочину "шахрайства" чи ні?

Наприклад, "суб'єкт" взяв побутовий кредит 25000 грн. на 6 місяців, приховавши від кредитора (який прямо виясняв це попередньо і є докази), що вже раніше набрався кредитів нехай буде на суму 200000 грн. (тобто "як жаба мулу") та не може й ті віддати не один рік. При цьому попросив знайомого підприємця-"селянина" (який далекий від юриспруденції) щоб той видав йому "формальну" довідку як ніби-то працівнику про неіснуючу насправді зарплату скажімо в розмірі 9000 грн. "Селянин" повірив, що то формальність та дав нашому "суб'єкту" таку довідку з своєю печаткою ФОП, оскільки вже давав раніше йому схожу довідку для виїзду за кордон (для оформлення візи у посольстві) і то все "зійшло" за правду та нікому нічого за таку фіктивну довідку не було. То він і подумав, що і зараз нічого не трапиться. Дані наш боржник взяв на всі кредитні гроші (декількох таких же кредиторів) туристичну путівку та поїхав відпочивати, зовсім не подбавши (навіть приблизно) як має віддавати всі свої кредити. Більше того, суб'єкт (для певності ситуації) ще й помітив, що його старшого віку тітка схожа приблизно на бомжиху, яка буває біля сусіднього смітника, а оскільки знав де в тітки знаходиться паспорт, таємно "позичив" цей паспорт та попросив ту бомжиху сходити з ним в банк і нібито від імені тітки погодитись виступити поручителем та оформити нотаріально відповідний договір поруки. Потім паспорт повернув на місце. Нотаріус не помітила підлогу (адже фото в паспорті станом на 45 років тітки, коли їй зараз 58 вповні може бути схоже на лице давно алкозалежної бомжихи віком в 35 років!!) та й не заморочувався нотаріус і все оформив нормально. Суб'єкт отримав кредит і поїхав відпочивати, знаючи, що майна за душою не має і банк його ніяк не дістане матеріально. А після відкриття за шахрайство кримінальної справи потім ще й під тиском встановлених фактів признався у вчиненому, розповівши як все було насправді, адже подумавши не хотів підставляти рідну тітку, а бомжиху ж не найти, бо вона зникла-перейшла на іншу невстановлену помойку.

ТО БУДЕ ТУТ ШАХРАЙСТВО ПРИ ОТРИМАННІ КРЕДИТУ ЧИ НІ (є ще й спеціалізована стаття КК, але зараз не про це) ?

І звідки можна знати з короткого питання автора запитання, що це саме не такий випадок? Тут не всі пишуть "святоші". Ото ж бо. Таким чином, своїми "благими" намірами, не знаючи необхідних деталей, керуючись тільки поверховою лжемораллю, Ви можете непогано "вистелити" для проходимця дорогу куди ? Точно не в рай! Тому Ваше на перший погляд "милосердне відношення" до людей не завжди доречне, виправдане та логічне.

То варто було провокувати цю дискусію, на що взаємно потрачено "вагон" часу?

Настирність не у мене:)), а фантазія у вас не погана, от тільки знову фантазія відмінна від реальності. Правда в тому, що люди беруть кредити без таких як розказуєте сценаріїв, здебільшого просто звертаються на будь-який сайт швидкого отримання коштів на картку, де непотрібно ні довідки про доходи, ні відомостей про вже наявні кредити ніхто не запитує.. Та навіть якщо і у банку, так само без складу злочину! А коли надають підробні документи для отримання кредиту - то це вже геть інша історія, наявність таких "кримінальних підприємців" не привід кожному іншому, хто неможе виплатити кредит, розказувати про можливу кримінальну відповідальність.

~= А Д В О К А Т =~

Але питання залишається відкритим - звідки відомо з тексту запитання, що саме в даному випадку немає саме вищевказаної "підводної частини айсбергу", що є доволі теж типічним випадком, а нікою не фантазією? Працюючи в філії банку (керівником до речі) - наочно сам бачив подібні випадки ще в 90-ті. Одного разу навіть бомж приніс на депозит 30 тис. доларів.

Тобто, адже з питання цього аж ніяк не видно. А дискусія про необхідність конче милосердя до боржників вже розвернулась "на повні груди".

Аноним
Мене кредитна компанія звинувачують у шахрайстві за прострочення платежу. Чим це може закінчитися 

Та й, між іншим, не повертати борг - це гріх. От якби Вам не повернули борг - подивитись би щоб тоді говорилось? Чому потрібно думати, що саме боржника завжди потрібно жаліти. Адже кожний боржник, який пообіцяв та не повернув - це явний чи прихований шахрай, не серйозна безвідповідальна людина. І ніколи суспільство не цікавили "глибинні" причини деградації такого - а було коротко: не повернув, то в йди "боргову яму". АБО НЕ ПОЗИЧАЙ, ЯКЩО НЕ ВМІЄШ ВЧАСНО ВІДДАВАТИ; НЕ ЗЛОВЖИВАЙ СПИРТНИМ, ЯКЩО НЕ ВМІЄШ ПИТИ; НЕ ЗАЙМАЙСЯ СЕКСОМ, ЯКЩО ТИ МАН'ЯК і т.д.

А до Вас багато звенулось тих, хто навмисне взяв кредит з підробними даними тощо? Юридична практика ж якраз свідчить про те, що людина не співставляє свої можливості з умовами кредиту. Якщо без цієї купи тексту хоч би про що, то чи маєте особисту статистику співвідношення несумлінних позичальників до таких, як я кажу? Просто намагаюсь зрозуміти природу відстоювання такої позиції.

~= А Д В О К А Т =~

Це заборонений прийом...За більш ніж 30 років юридичної і керівної банківської то практики? Маю не менше 5-ти персональних випадків шахрайських звернень за кредитом (а в ЗМІ - їх десятки представлені раз по раз!). З них всі з кримінальними справами в догонку. Якщо цікавить детальніше. Потім одного "позичальника" (за 1 млн.дол. кредиту) знайшли потім мертвим в ОАЕ (справу закрили за смертю обвинуваченого). Другого власника ПП (теж не мала сума) - знайшли в Польщі в барі, привезли в банк в багажнику авто і трохи фізично прижали "банківські" рекетири, тому по ходу він віддав все що мав (навіть невеликий будинок принципово разом "з фіранками на вікнах" та три б/у автомобілі), тому справу закрили - заявник перестав мати претензії. Інші були разом з кримінальними паралельно відкриті і господарські справи - їх долю не прослідкував до кінця. Справа в тому, що ніколи "по морді лиця" не вгадаєш, що саме на умі у позичальника (як і у нас - у інших людей). А тим більше на такому ось як цей форумі. Тому "більшість-меншість по статистиці" тут ні до чого. Достатньо одного такого разу щоб "зіпсував" всю статистику і настрій та довіру до людей надовго. Чи для Вас потрібно щоб 100 раз Вам зрадили, щоб зрозуміти, що "зрада існує" не так вже й рідко? Тоді повезло (чи повезе) Вашому чоловікові...

~= А Д В О К А Т =~

І це ви ще не бачили (напевно) на що готові, наприклад, наркомани (яких зараз "хоч пруд пруди") щоб отримати гроші любою ціною (кредит, позику - з залученням "напівлегальних" способів, третіх осіб, паспорти, чи вкрасти, пограбувати тощо). Причому, початківці наркомани, ще не "кончені" на вид і вони відрізняються набагато більшою проворністю, підступністю, хитрістю, більшою швидкістю "психічної" реакції і не лише від "пивораків"-алкоголіків мають "переваги", а й навіть від звичайних чи ще й до того розслаблено-"тормознутих" людей. "Ті" придумають на ходу і успішно впровадять такі нові "схеми"-авантюри по отриманню кредитів "під інших людей", що навіть в мене фантазії не хватить. А додавши ще й комп'ютерні технології, хакерські навики... Покрутіться у такому середовищі і здобудете власний досвід та не потрібно буде якось складно намагатись "...розуміти природу відстоювання такої позиції". В кабінетах юрисконсультів чи по маршруту "господарський суд - кабінет" і назад - таке дійсно зустрічається не часто. А якщо деколи трохи звернути з усталеного маршруту?

Наприклад, один товариш працівник із спецслужби пояснював, як їх "ветерани-зубри" із спецури вчили відшукувати потенційні небезпеки (це ж лиш один не самий секретний штрих...). Потрібно піддивитись-уподобитись досвідченій розшуковій собаці вівчарці чи вовку, що вміє виходити "на слід". Так ось, починаючи від якоїсь умовно важливої "центральної точки" фізично ногами нарізає круги по спіралі щораз більшого діаметру, аж поки не виявить ту чи іншу потенційну небезпеку, що причаїлась. Переконувався не раз - це набагато корисніше (навіть цікавіше) ніж прямолінійні маршрути. І корисніше для фігури при нашій гіподинамії. 8-))

Можна побачити, як адвокати протилежної сторони в кафе за сотню метрів від суду (дуже далеко не утруждаються ходити) перед чи після чергового засідання домовляються "за кавою" з суддями проти ваших інтересів, які ведуть вашу справу та багато-багато іншого-цікавого. Якщо повезе, то й чоловіка можна "застукати"... Але потрібно себе спочатку натренувати на стресостійкість - зразу кидатись на потрібно. 8-((

Аноним

И все на украинском. поРОШЕНко ушел -расслабься Рекетир Толя -Пугать ты можещь только себя ночью.

~= А Д В О К А Т =~

Роберт-Феликс. Не строй из себя того, кем ты не есть. Что-нибудь поинтереснее, а не базарные реплики.

При написании ответа используется разметка Markdown.