1834 дня назадАноним

Добрий день. Допоможіть дуже прошу. Чи повинна я (вдова) покривати борг чоловіка, якщо він ще при житті за день до реєстрації весілля взяв 7 тис дол. під розписку терміни виконання умов якої сплив при житті чоловіка який загинув 9 міс тому, а кінцева дата віддання боргу минула понад 13 місяців тому (документ не звірений нотаріусом). На даний момент приходить повістка в суд від того позичальника щоб я (вдова) віддала борг, від чоловіка залишився син, якому зараз 1 рік і 9 місяців... Я не знаю де взяти таку суму грошей, тим паче що перебуваю в декретній відпустці по догляду за нашим сином. Заздалегідь дякую кожному за відповідь!

freelawer

Якщо майно чоловіка не спадкуєте то і борги на вас не розповсюджуються

Аноним (автор вопроса)

Написала заяву про прийняття спадщини, але до сих пір не оформила... То ще можна відмовитися?

Аноним 99 096 631 12 61

Зачем отказываться?

Аноним 99 096 631 12 61 Харьков

Как говорит популярный хитмен Анатолий Николаевич -обращайтесь к юристам из правой колонки.

Доброго дня! Відмовитись від спадщини вже не можна, оскільки відмова приймається протягом 6 місяців з моменту відкриття спадщини (смерті чоловіка). У спадщини входять боргові зобов'язання, але у розмірі що не перевищує вартість майна, яке Ви отримуєте у спадщину. Зараз Вам необхідно звернутись до юриста для складання відзиву на позовну заяву до суду, заперечувати проти заявлених вимог, можливо вдасться зменшити суму боргу, або застосувати строки позовної давності.

~= А Д В О К А Т =~

А ще можна зупинити оформлення спадщини на цьому етапі і тоді ви не стаєте власником спадкового майна до моменту оформлення Свідоцтва про спадщину та державну реєстрацію. Але в Верховного суда є протиречиві позиції з даного питання - тому потрібно індивідуально досвідченому юристу вишукувати план захисту ваших інтересів в конкретній ситуації. Звертайтесь персонально. Адже судової заборони ще не накладено і час для маневру ще є.

При написании ответа используется разметка Markdown.