1813 дней назадАноним

Добрий вечір! Таке запитання! 3 роки тому помер батько, від батька в спадок ,я з братом получили будинок приватизований, також в батька була дача не приватизована .Чи потрібно платити якусь суму грошей, для того щоб цю дачу переписати на когось із нас? Чи як що дача не приватизована то просто звертатися в сільську раду за місцем проживання, писати заяву і вони оформлять документи що людина померла , а ділянка на дачі просто получила вже інша людина в незалежності родич чи ні?

Доброго вечора! Дачі не приватизуються, має значення, чи було у померлого батька право власності, чи тільки право користування? Потрібно звертатись до нотаріуса приймати спадщину, не передбачено прийняття спадщини з умою чи з застереженням. Ніхто нічого просто так не переписує, потрібно переоформлювати належним чином, отримати свідоцтво про право на спадщину, потім на його підставі Вам переоформлять майнові права на Вас.

~= А Д В О К А Т =~

Про приватизацію земельної ділянки під дачею - це окрема розмова, потрібно розбиратись з деталями, документами. Звертайтесь персонально.

Юрист Денис

Добрый день. Вышлите документы мне на почту : yrist.denis@gmail.com . Нужно посмотреть документы чтобы что-то вам посоветовать .

Аноним

Очевидно речь идет о том, что дачный участок не приватизирован. В таком случае он не наследуется. Можете обратиться в правление дачного кооператива, предоставить копию свидетельства о смерти и написать заявление о принятии в члены садового кооператива\общества. Если после смерти отца членские взносы не оплачивались, собрание могло исключить вашего отца из членов кооператива(даже не имея сведений о его смерти) и принять на это место другого человека.

~= А Д В О К А Т =~

Но здесь нужно не "очевидно" угадывать, а изучить и знать точно - это же важно.

При написании ответа используется разметка Markdown.