1802 дня назадАноним

Здравствуйте.Вопрос такой.Новый счетчик на воду приобретен в 2016году.Год выпуска 2014.Теперь,когда пришла пора замены ,водоканал требует проверить счетчик ПЕРЕД УСТАНОВКОЙ,т.к.прошло 4года с его выпуска.Но счетчик просто лежал в коробке и не устанавливался.Прав ли водоканал?В законе о межповерочных интервалах указан промежуток в 4года.Но для приборов,введенных в эксплуатацию.

~= А Д В О К А Т =~

Годность счётчика при первичной установке 0,5 или 1 год (при поточной эксплуатации - 5 лет), то есть намного меньше 4-х лет. А ещё - это ж их прибыль (повышенная оплата "без счётчика"), то кто ж из нео-капиталистов добровольно откажется от прибыли, чтобы вам было хорошо, а им плохо? Поэтому такие вопросы решаются только индивидуально очевидно с исполнителями. Кстати, саму проверку они также затягивают практически аж до 1 года.

Аноним

Откуда водоканал должен знать, что счетчик лежал в коробке?! Конечно нужно поверять.

Аноним (автор вопроса)

После моего вопроса водоканалу получил ответ:" Згідно Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 08.02.2016 № 193 «Про затвердження Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів», п.16. засоби вимірювальної техніки (далі - ЗВТ), які зберігають та не використовують, не підлягають періодичній повірці. Такі ЗВТ повинні мати прикріплену або розташовану на ЗВТ видиму позначку, що цей ЗВТ не використовується. Зберігання ЗВТ, які не використовують, оформлюють відповідним актом, складеним відповідальною особою суб’єкта господарювання в довільній формі, з наступним його затвердженням керівником суб’єкта господарювання, якому належать такі ЗВТ. ЗВТ, які зберігають та не використовують, підлягають позачерговій повірці безпосередньо перед уведенням в експлуатацію або видачею напрокат."

~= А Д В О К А Т =~

Головне останнє речення - "ЗВТ, які зберігають та не використовують, підлягають позачерговій повірці безпосередньо перед уведенням в експлуатацію..."

Аноним (автор вопроса)

Радует оно слово:вне очереди:)

При написании ответа используется разметка Markdown.