1799 дней назадАноним

Доброго дня. Така ситуація,допоможіть розібратись. В грудні 18року,отримала наказ на аліменти на дитину. Я з Хмельницької обл,звернулась до виконавчої де мені порадили відправити в.д за місцем роботи“”боржника“ разом із заявою,продиктували короткий зміст,що я і зробила. Боржник вд повернув з адресоюДВС м.Київ і з образцем заяви яка має надаватись за формою,а не від руки написаною. Відправила ще раз,вже за рекомендацією боржника в Святошинський ВДВС. 1.03.19року виконавча отримала вд. На протязі всього періоду намагалась вийти на звязок з в.с. І 22.05.19нарешті вийшли на звязок і повідомили,що вд,повернуті стягувачу згідноп10ч4ст4. Документів я ще не отримала . Які мої діі надалі. Чи правомірно діяла виконавча напротязі всього часу без жодних повідомлень? Куди тепер звертатись. Розясніть будьласка статтю. Дякую

Відповідно до ЗУ "про виконавче провадження" п. 10 ч. 4 ст. 4. Виконавчий документ повертається стягувачу органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем без прийняття до виконання протягом трьох робочих днів з дня його пред’явлення, якщо:

10) виконавчий документ пред’явлено не за місцем виконання або не за підвідомчістю.

ТОМУ скоріш за все боржник змінив місце роботи і вже в Києві не працює тому і повернули виконавчий лист.

~= А Д В О К А Т =~

Направте його за новим місцем роботы, яке можна взнавати запитами до певних структур (податкової тощо). Детальніше - звертайтесь персонально.

З самого початку не потрібно було слухати тих, хто порадив відправляти за місцем роботи. Бо виконавча за таким місцем не бачить документу на підтвердження місця роботи на час отримання заяви, відповідно повертає. Подавайте за адресою реєстрації місця проживання боржника, далі все робить виконавча, якщо потрібно і пересилає до іншої виконавчої (за місцем роботи).

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую за відповіді,тільки річ у тім,що від 1.03.19р в мене немає ні будь-якого рішення виконавчої ні нарахованих аліментів,бо будь яких дій щодо наказу не здійснювалось ,жодного рішення виконавчої не має,а тепер і сам судовий наказ виходить десь три місяці як мав би бути повернутий,а нема. Я просто втрачаю час в очікуванні,чогось. Боржник, на період отримання виконавчою службою моїх документів,проживав,і проживає в Києві військовий офіцер ВП

~= А Д В О К А Т =~

Так підіть і отримайте документи.

Неизвестный (автор вопроса)

Зрозуміла. Вд у Києві,а я за пів тисячі км.

Все відравляйте поштою

~= А Д В О К А Т =~

Так, звертайтесь по пошті з заявами.

При написании ответа используется разметка Markdown.