1794 дня назадОлексій

Підскажіть, будь-ласка, відзив на апеляційгу скаргу треба подавати безпосередньо до канцелярії апеляційного суду, чи можна відправити на адресу суду поштою?

Олексій, можна поштою направити або особисто подати через канцелярію.

І в той, і в і інший спосіб, як зручно, але з врахуванням дати засідання, тобто, щоб напевне суд отримав до призначеної дати

Олексій (автор вопроса)

А може подати цей відзив інша особа, яка не складала відзив і не є учасником справи?

~= А Д В О К А Т =~

Олексій, ви так далеко від "теми", що зосереджуєте увагу на другорядному. Головне ж суть "тексту", у якісності якого є великі сумніви при таких запитаннях...

Якщо при подачі нарочно іншою особою в канцелярії запитають паспорт і не буде у особи від вас нотаріальної довіреності чи ордеру (договору) адвоката (а вони це або роблять або може "проскочити" - не вгадати наперед), - то відзив не приймуть і ви можете взагалі пропустити строк і "запороти" всю справу... А якщо поштою, то строк не втратиться, бо рахуватиметься з дати поштової квитанції про відправку. Але відправляти потрібно правильно - помилку і при цьому теж можна допустити кардинальну і непоправну. Детальніше - звертайтесь персонально. Повторюю - головне текст, а його то хто готував? Не фахівець і дилетант? Тоді перспективи і справи "не дуже". І навіть правильна подача може не допомогти.

Відзив має бути підписаний особою, яка подає, є учасником справи. Поштою відправити до суду може будь-хто вже підписаний документ, а подати через канцелярію - тільки учасник справи з документом на підтвердження особи.

Олексій, іншою особою може бути адвокат за довіреністю або на підставі договору, додається ордер.

так, звісно, належним чином підтверджене представництво також надає право подання документів через канцелярію

~= А Д В О К А Т =~

Але (якщо ще є запас часу) не так рідко в канцелярії суду не завжди взагалі перевіряють особу здаючого документ (на удачу - якщо ще є час при потребі підстрахувати поштою, якщо не вийде "з наскоку") або перевіряють, але не ототожнюють з стороною чи з законним представником сторони по довіреності - просто перевіряють паспорт і записують прізвище того, хто приніс і все. Але підпис має бути сторони чи законного представника (проте підписи бувають різної складності - нескладну "закорлючку" хто ідентифікує, тим більше, якщо сторона потім на суді підтвердить, що то вона підписала, але наприклад поспішно, зхвильовано, "на коліні" тощо). Головне отримати на копії відмітку суду про прийняття документу - тоді все добре. Деколи це спасає ситуацію, дозволяє архіважливо вкластись в термінм тощо - тому важливо все це знати та потенційні фізичні можливості. АЛЕ ГОЛОВНЕ ВСЕ ОДНО В ЗМІСТІ !!!

При написании ответа используется разметка Markdown.