1734 дня назадНеизвестный

Ситуація така: з чоловіком розлучаємося. Проживали спільно, 10 років в 3-кімнатній квартирі, власником якої є свекруха. Прописані тільки я і 2 неповнолітніх дітей вже на протязі 5-ти років. Які права у мене з дітьми на це житло? Чи можливо відсудити хоча б якусь частку?

Прав власності на квартиру немає жодних, в дітей теж і отримати в судовому порядку хоча би частку безперспективно.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто, перед тим як реально розлучатись - потрібно буде ще й подумати, забезпечити собі і дітям інше житло щоб не опинитись враз на вулиці "під парканом". Скоро це не буде, але з часом свекруха-власниця житла таки зможе знайти юридичний шлях та вас всіх виселити через суд.

Аноним автор питання

Добрий день. Одружений тільки в паспорті. Дружина давно вже має іншого чоловіка (Але проживаэ в моїй оселі), може не ночувати дома усі сусіди і діти все бачать,дуже соромно. Я є власником квартири зі мною прописана моя донька неповнолітня, дружина ,якщо можна так мовити тут не прописана але відмовляється висилятись кажучі , що тут прописана наша донька і вона якби має право тут жити ( фактично виживає мене з оселі, морально неможливо там знаходитись, літо проводжу на дачі). Хочеться залишатися людиною і чоловіком і цивілізованно розрулити цю проблему.Питання :які права має жінка? Які правові дії можна зробити , щоб не постраждала донька? Дякую

~= А Д В О К А Т =~

Звертайтесь персонально для повної "лекції" на дану тему. Це питання не "п'яти"-хвилинної відповіді...

Доброго дня. Має значення, коли Ви набули право власності: у шлюбі чи до шлюбу, та на якій підставі. Від цього залежить матиме дружина права на квартиру, чи ні. Дитина тут ні до чого, оскільки не передбачено вселення батьків до дітей, донька може проживати з Вами. Висилити можна у судовому порядку на підставі рішення суду, якщо дружина не є співвласником, або змінити замки та не пускати її, нехай вселяється через суд.

Аноним

Доброго дня , дякую за відповідь. Право власності набув після смерті батька, с дружиною були вже у шлюбі. Хотів і хочу розлучитися ,щоб кожний мав своє життя ,але розлучення мені не дає.

Якщо квартиру успадкували, ця квартира є тільки Вашою власністю і дружина прав на неї не має і поділу між подружжям ця квартира не підлягає. Розлучитися можна і без згоди дружини, спочатку суд може надати термін для примирення, але якщо термін для примирення результатів не дасть і Ви будете наполягати на розірванні шлюбу, шлюб буде розірвано за рішенням суду.

Доброго дня. Вам потрібно подавати позовну заяву про розірвання шлюбу до суду за місцем реєстрації дружини або за Вагим місцем проживання, оскільки з Вами проживає дитина.

При написании ответа используется разметка Markdown.