1732 дня назадТереза

Добрий день, мене звати Тереза, маю до вас питання, щодо спадщини: 1 грудня 2018 року помер тато чоловіка, він був власником цілої квартири. За пів року ніхто не звертався у нотаріус, щодо спадщини (заповіту не було написано за життя). Рівно через 6 місяців померла мама чоловіка ( на ній не рахувалось ніякого майна). У чоловіка є рідний брат. Зараз постає питання спадщини. Брат чоловіка і його дружини внаглу заселились в ту квартиру і кажуть, що вона належить їм ( хоча вони не жили там і не були прописані ). Аргумент від них - що наша сторона а пів року після смерті тата чоловіка не звернулись у нотаріус. Документи на квартиру вони тримають у себе і не дають навіть копію. Можете проконсультувати щодо цього питання.Дякую

Доброго дня, Тереза. Має значення, хто фактично прийняв спадщину після смерті тата чоловіка, чи прийняла спадщину мати чоловіка, чи після смерті матері чоловік приймав спадщину, якщо ні, тоді повинна бути поважна причина пропуску строку для прийняття спадщини. Вашому чоловіку необхідно звернутись до нотаріуса подати заяву про прийняття спадщини, буде дві спадкові справи щодо спадщини від його батька та від матері. Мати могла прийняти спадщину, та не оформити її за життя. Нотаріус видасть постанову про відмову у вчиненні нотаріальних дій, потім доведеться звертатись до суду з вимогами встановити додатковий строк для прийняття спадщини, треба буде доказувати поважну причину пропуску строку для прийняття спадщини Вашим чоловіком.

Аноним

Вероятнее всего после смерти отца вашего мужа (свекра) наследство фактически приняла, но не оформила его жена - свекровь (если были в браке и проживали совместно). Их дети - ваш муж и его брат заявлений нотариусу не подавали, полагаю в данной квартире прописаны не были, срок прошел. Теперь нужно подавать заявление на принятие наследства от матери, которая фактически стала владелицей квартиры - ДО 6 месяцев со дня смерти. Все обойдется без суда. Мы оформляли наследство после 3 умерших, которые фактически принимали наследство, но не оформляли право собственности. Нотариус все сделал одновременно.

Сроки уже прошли и после смерти матери, Вы невнимательно читали описание ситуации.

~= А Д В О К А Т =~

А поважної причини пропуску строку то немає! Тому звернення до суду скоріш за все не допоможе і додадуться/будуть ще й марні витрати на суд (як мінімум - немалий судовий збір, а ще юристу, можливо за інші необхідні дії тощо). Саме на це й розраховують ті, що вселились і вони явно якісно проконсультувались у досвідчених юристів, спрогнозували дану ситуацію. Тому що потрібно все робити своєчасно, а не по сплину років і років... Скоріш за все дану спадщину ви "профукали".

ваша справа не безнадійна але нею треба займатись. НАЩО і розраховує брат чоловіка! Можливо за браком коштів і бажання , часу ви цим не будете займатись.

Якщо потрібна буде допомога по підготовці документів до суду чи ведення справи в суді "під ключ" телефонуйте (093)76-777-00 скажете з сатйту 42юриста! звісно допомога буде не безкоштовною...

Аноним

1 декабря 2018 умер отец., через 6 месяцев т.е. 1 июня 2019 умирает мать. С момента смерти матери каким чудесным образом прошли 6 месяцев????!!!! Сейчас только 30 июля 2019 г.!

Согласна) С месяцами я ошиблась, сроки еще не прошли для вступления в наследство после смерти матери мужа.

~= А Д В О К А Т =~

Поєтому - к нотариусу по месту нахождения квартиры и оформлять наследственное дело. При этом даже никаких советов юристов не нужно. Нотариус всё детально расскажет, ведь он за свои услуги получит плату на месте.

При написании ответа используется разметка Markdown.