1714 дней назадАноним

Чи можна змінити статтю 21-а у військовому квитку? Чи може взагалі громадянин, визнаний непридатним до військової служби і знятий з військового обліку, бути переобстежений повторно за власним бажанням? У разі покращення стану здоров'я, звісно? Я задавав це питання приблизно півроку тому, мені ніхто не відповів.

~= А Д В О К А Т =~

Звичайно зараз вже можна. Навіть зміни в законодавство внесені, що непридатних осіб (навіть з інвалідністю!) за їх бажанням можуть залучати до військової служби. І переостежуватись у ВЛК теж - можна. А чого ви задаєте одні і ті ж питання кожного півроку юристам, замість того щоб давно піти до військомату, де вас "зустрінуть" з радістю та з "розпростертими руками" - не зрозуміло. Давно б вже вирішили своє питання і радісно проходили військову службу навіть по контракту та з непоганою зарплатою (якщо здоров'я хватить, звичайно)!

Аноним (автор вопроса)

Розумієте, я поки не хочу йти воювати, а боюся, що якщо я з таким військовим квитком піду в автошколу (адже там, здається, треба його пред'явити), то мені вкажуть на двері ще до медкомісії. Тому мені хочеться, щоб була можливість переобстежитись, щоб могли поставити, наприклад, "Непридатний до в/с у мирний час, обмежено придатний у воєнний час" і стати саме військовозобов'язаним, а не добровольцем. Хоча бути невійськовозобов'язаним, ясна річ, безпечніше. P.S. Крім того, я інвалід з дитинства 3 групи. Хоча, я так розумію, медкомісія в автошколі не має права відмовити людині тільки на цій підставі?

Аноним (автор вопроса)

Забув подякувати за відповідь на перше питання.

~= А Д В О К А Т =~

Не зрозумілі ваші страхи. Похід в військомат для проходження медкомісії не закінчиться "добровольцем воювати" на Сході України, якщо ви не будете добровільно сам підписувати контракт про це (тим більше при наявності інвалідності). Для медкомісії автошколи може бути потрібен ваш військовий квиток для того щоб повніше зрозуміти з доступних документів динаміку вашого захворювання для кращого визначення чи ви придатний для водіння автомобілем.

Аноним (автор вопроса)

Дякую. Взагалі-то в мене є комплекс неповноцінності, що я - невійськовозов'язаний. Це пишу для того, щоб Ви не дуже дивувались, чому я так схвильовано підіймаю це питання. Розумію, що комплекс неповноцінності - це питання з іншої опери, і цим займаються психологи, а не юристи. В будь-якому разі дякую зі відповіді.

Аноним (автор вопроса)

Вибачте, граматична помилка в останньому повідмленні - правильно буде "НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИЙ". Пропустив там пару літер.

При написании ответа используется разметка Markdown.